Publicat: 18 Mai, 2016 - 09:27
Share

Centrul Cultural Palatele Brâncovenești în parteneriat cu Primăria Municipiului București participă la Noaptea Muzeelor în data de 21 mai 2016
Vernisaj (Time # 0.4) The Poem expoziție de pictură semnată Andreea Albani, Palat - ora 20.30
Performance Între-VEDERI - multumult și Irinel Anghel- ora 22.00
Piesă de teatru Opiniile unui clovn, Palat - ora 24.00

(Time #0.4) The Poem este o reprezentare vizuală de stocare a memoriei, o recontextualizare subiectivă a timpului și spațiului. Notațiile grafice fac corp comun cu pictura, rezultatul fiind un poem vizual. 
Andreea Albani
Câteva picturi sonore sub numele de Între-VEDERI se vor desfășura în mai multe spații ale Centrului Cultural Palatele Brâncovenești, Mogoșoaia: în grădină, pe treptele palatului cât și în interiorul expoziției (Time #0.4) The Poem. Intervențiile sonore ale grupului de improvizație au fost configurate după o analiză a lucrărilor artistei Andreea Albani. Fiecare tablou muzical va urmări amănunțit câte un singur parametru sonor. Astfel, va fi produsă muzică șoptită, muzică foarte lentă, foarte rapidă sau în forță. Muzica în forță va elibera vociferări nocturne, ca un răspuns în oglindă la o expoziție mai veche a Andreei Albani, desfășurată în același loc sub titlul Vocile materiei. 
Echipa instrumentală: grupul de improvizație liberă multumult (Călin Torsan – instrumente de suflat, Victor Podeanu – chitară, Marius Achim – baterie, Cristian Gherghel – sunet) și invitata Irinel Anghel (performer vocal, performance artist). 

One-man show realizat după Opiniile unui clovn de Heinrich Böll 
Interpretează: Alex Buescu / Regia: Anca Maria Colțeanu
În Opiniile unui clovn sunt aduse în discuție subiecte controversate precum nazismul, antisemitismul, intruziunea bisericii catolice în viața socială și politică sau efectele politice asupra societății germane, societate aflată într-o perioadă de tranziție după sfârșitul celui de-al doi-lea Război Mondial. Ipocrizia, minciuna, înstrăinarea și marginalizarea individului într-o societate materialistă, predominanța dogmei religioase și uniformizarea colectivă sunt subiecte abordate în piesa de teatru-manifest.