19 august 2022

Noaptea Muzeelor si Ziua Internationala a Muzeelor la Muzeul Judetean de Istorie si Arheologie Prahova si sectiile sale

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Prahova și secțiile sale din Ploiești și județ au organizat o serie de activitați cultural-educative cu ocazia evenimentelor desfãșurate atât pe plan național, cât și la nivel internațional, respectiv Noaptea Muzeelor/14 mai a.c și Ziua Internaționalã a Muzeelor/18 mai a.c.

Ȋn cadrul acestor evenimente, la Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Prahova și la secțiile sale din Ploiești și județ, au trecut pragurile celor 16 secții muzeale un numãr de 7740 de vizitatori.

Copii, tineri și adulți s-au bucurat de toate momentele pregătite, cele douã evenimente fiind acțiuni de succes și ocazii perfecte de a descoperi muzeele prin vizitare expozițiilor de bazã, care valorificã piese excepționale din patrimoniul instituției.

Având ca obiectiv promovarea şi aducerea la cunoştinţa publicului a rolului pe care ȋl are muzeul în dezvoltarea societăţii, Noaptea Muzeelor și Ziua Internaționalã a Muzeelor au menirea să consolideze relaţiile de cooperare dintre muzee, specialiştii acestora şi public. Plecând de la aceste principii, muzeele și instituțiile culturale și-au aprins luminile, deschizând porțile cãtre publicul larg și contribuind astfel la conturarea identității culturale naționale și europene.

Sursa foto: Facebook Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Prahova