Publicat: 13 Iunie, 2018 - 11:27

Teatrul pentru Copii şi Tineret "Gong" Sibiu suplimentează atelierele de creaţie la începutul vacanţei de vară şi introduce un modul nou pentru construcţia de terarii cu plante verzi.

Copiii cu vârsta între 6 şi 10 ani sunt invitaţi să descopere culisele teatrului printr-o serie de întâlniri educative, în care vor fi provocaţi să lucreze în echipă şi să îşi dezvolte abilităţile creative şi de comunicare. Sesiunile de lucru au caracter practic, iar participanţii vor învăţa, sub coordonarea unor profesionişti, să aplice diferite tehnici de bricolaj pentru a-şi construi propriile accesorii sau elemente de decor. Fiecare atelier are o durată de aproximativ o oră şi treizeci de minute, iar o grupă este formată din maxim doisprezece copii. La finalul proiectului copiii păstrează toate obiectele create în cadrul atelierelor.

Aurelia Călinescu deschide seria atelierelor de vară (sâmbătă, 16 iunie, de la ora 10:00 şi 12:00) printr-o sesiune de lucru în care copiii îşi vor construi şi accesoriza un peştişor auriu care să le îndeplinească toate dorinţele. Tot Aurelia Călinescu îi va pregăti pe participanţi de vacanţă, printr-un atelier de construit pălării de vară (sâmbătă, 30 iunie, de la ora 10:00 şi 18:00).

Programul de ateliere continuă în zilele de miercuri (20 iunie, 27 iunie, 4 iulie, de la orele 10:00 şi 18:00) printr-o provocare lansată de actorul Anton Balint, cu ajutorul căruia cei mici vor descoperi lumea plantelor suculente, dar şi cum se construieşte şi întreţine un terariu cu plante.

Atelierul în limba germană coordonat de Sandi Rusu (miercuri, 27 iunie, ora 18:00) va avea ca obiectiv construirea unor plăcuţe colorate pentru uşa de la intrarea în casă (Turschilder), astfel încât să creeze pretextul unui forum în care cei mici să înveţe să se prezinte într-o limbă străină şi să discute despre hobby-urile lor.

Totodată, cei mici vor fi provocaţi să reconstituie elemente din decorul spectacolelor "Vrăjitorul din Oz" (joi, 21 iunie, ora 18:00) şi "Hansel şi Gretel" (joi, 28 iunie, ora 18:00) cu ajutorul unor elemente 3D create de Claudia Benchea, astfel încât să parcurgă drumul personajelor şi să dezbată traseul acestora.

Diana Ribana continuă seria atelierelor, de această dată în aer liber, în curtea interioară a teatrului (sâmbătă, 23 iunie, de la orele 10:00 şi 18:00). "Atelierul de creat poveşti" va avea ca temă fructele şi importanţa lor, iar participanţii vor construi fructe din pluş, cu ajutorul cărora vor inventa împreună poveşti cu final fericit.

Accesul copiilor la atelierele de creaţie se face exclusiv pe baza tichetelor rezervate la sediul teatrului, de miercuri până vineri între orele 11:00 - 18:00, sâmbăta între orele 10:00 - 18:00, iar duminica de la 10:00 la 14:00. Preţul unui tichet este de 14 lei, asigură accesul la atelier o singur dată şi include toate materialele necesare.

Tag-uri Nume: 

Tag-uri Institutii: