25 octombrie 2021

Noi beneficii pentru studenţii Universităţii Politehnica Timişoara

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Începând cu anul universitar 2021 – 2022, studenţii Universităţii Politehnica Timişoara, inclusiv cei admişi în anul I, vor beneficia, în mod gratuit, de laptopuri performante care să le asigure accesul la activităţile educaţionale din mediul online, în cadrul proiectului cu titlul „Facilitarea accesului studenţilor UPT la educaţia digitală – EduUPT”, aprobat pentru finanţare prin Programul Operaţional Competitivitate – axa prioritară 2, acţiunea 2.3.3 – Îmbunătăţirea conţinutului digital şi a infrastructurii TIC sistemice în domeniul e-educaţie, e-incluziune, e-sănătate şi e-cultură, secţiunea e-educaţie.

Ultimul an şi jumătate de şcoală online a fost caracterizat de numeroase provocări generate în mediul academic de pandemia Covid-19. Una dintre cele mai importante lecţii învăţate este aceea că universitatea trebuie în permanenţă să se adapteze schimbărilor din societate şi să răspundă nevoilor studenţilor, astfel încât să le asigure egalitatea de şanse şi o educaţie de calitate.

În acest context general şi pentru a veni în sprijinul studenţilor care poate nu dispun de resursele necesare pentru achiziţionarea unor calculatoare performante, capabile să facă faţă tuturor cerinţelor, Universitatea Politehnica Timişoara a obţinut finanţarea pentru achiziţionarea unui număr de 600 de laptop-uri performante (în valoare de 750 de euro fiecare), în baza proiectului cu titlul „Facilitarea accesului studenţilor UPT la educaţia digitală – EduUPT”, prin programul Programul Operaţional Competitivitate – axa prioritară 2. Grupul ţintă al proiectului este reprezentat de studenţii care beneficiază de bursă socială, de la toate facultăţile Universităţii Politehnica Timişoara.

Universitatea Politehnica Timişoara continuă astfel tradiţia unui învăţământ inovator si modern, centrat pe studenţi şi pe unul dintre obiectivele principale şi anume acela de a forma profesionişti cu şanse reale de reuşită pe piaţa muncii.