Publicat: 21 Martie, 2019 - 20:00
Share

Căpitanul avionului care s-a prăbușit luna aceasta în Etiopia nu ar fi utilizat simulatorul de zbor pentru noul Boeing 737 MAX 8 înaintea zborului, a declarat un coleg al acestuia, citat de Reuters.

Yared Getachew, căpitanul avionului, ar fi fost programat pentru un training la sfârșitul acestei luni, a mai spus pilotul Ethiopian Airlines, sub protecția anonimatului. Dezastrul petrecut pe 10 martie a fost precedat de un incident asemănător în octombrie, când un Boeing 737 MAX 8 s-a prăbușit în Indonezia în circumstanțe similare. Cele două incidente au dus la declanșarea uneia dintre cele mai ample anchete din istoria aviației, cu scopul de a analiza siguranța noului sistem automat al aeronave, scrie mediafax.ro.

În ambele cazuri, piloții au pierdut controlul aeronavelor la scurt timp după decolare și nu au mai reușit să evite ca avioanele să piardă din altitudine. Acest model Boeing, care a fost lansat acum doi ani, este dotat cu un sistem automat nou, numit MCAS. "Boeing nu a trimis niciun fel de manual legat de MCAS. De fapt, noi știm mai multe lucruri despre acest sistem din presă decât știm de la Boeing", a declarat pilotul Ethiopian Airlines.

Boeing a anunțat recent că a oferit informații companiilor aeriene cu privire la utilizarea sistemului și a promis un update pentru acesta.

Tag-uri Institutii: 

Tag-uri Geo: