1 iulie 2022

Noi măsuri pentru prevenirea răspândirii pandemiei de COVID-19 în Municipiul Iaşi

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Primarul Mihai Chirica a convocat astăzi, 20 ianuarie 2022, la Palatul Roznovanu, o nouă şedinţă a Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă al Municipiului Iaşi destinată luării şi adaptării unor măsuri de prevenire a răspândirii pandemiei de COVID-19 în Municipiul Iaşi în condiţiile stării de alertă instituite la nivel naţional şi ale evoluţiei situaţiei sanitare în municipiu, unde coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile raportate la 1.000 de locuitori a urcat astăzi la 4,70.

Măsuri luate astăzi, 20 ianuarie 2022, de Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă al Municipiului Iaşi:

1. Se vor intensifica acţiunile de control al purtării măştii de protecţie în mijloacele de transport în comun operate de Compania de Transport Public SA, în mod deosebit în ceea ce priveşte şoferii şi vatmanii, în conformitate cu prevederile Hotărârii Guvernului nr. 34 / 2022 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 8 ianuarie 2022, precum şi stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

2. În vederea asigurării continuităţii la parametri normali a serviciului de transport public, şoferii şi vatmanii Companiei de Transport Public SA vor fi testaţi săptămânal, în fiecare zi de joi, pentru identificarea eventualelor cazuri de infectare cu SARS-CoV-2.

3. Se vor intensifica acţiunile de control al purtării măştii de protecţie în pieţele agro-alimentare, atât de către angajaţii EcoPiaţa SA, cât şi de către comercianţi şi clienţi.

4. Se vor intensifica acţiunile de control al purtării măştii de protecţie de către angajaţii companiilor municipale care prestează servicii publice (Salubris SA, Servicii Publice SA, Citadin SA, Termo-Service SA).

5. Dată fiind situaţia sanitară şi tendinţele actuale, Primăria Municipiului Iaşi nu va organiza în cursul zilei de 24 ianuarie 2022, în Piaţa Unirii sau în alte spaţii publice cu acces necontrolat, evenimente dedicate Zilei Unirii Principatelor Române.

„Din păcate, fiindcă traversăm iar un moment complicat din cauza pandemiei de COVID-19, nu vom putea organiza manifestările dedicate zilei de 24 ianuarie aşa cum ne-am dori. Mulţumesc instituţiilor care au înţeles situaţia actuală şi vor organiza evenimente dedicate Unirii Principatelor Române în modalităţi care respectă legislaţia în vigoare”, a declarat primarul Mihai Chirica.

Biroul de Presă al Primăriei Municipiului Iaşi