4 decembrie 2021

Noi măsuri sanitare pentru a încetini creșterea numărului de îmbolnăviri

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Una dintre principalele măsuri pe care autoritățile le iau în considerare se referă la carantina de noapte, acea perioadă în care nu putem să ieșim din case decât cu declarație și motiv întemeiat.

În prezent, ora de la care trebuie să prezentăm o astfel de declarație este 22.00. Potrivit propunerilor făcute de specialiștii în sănătate, restricția s-ar impune de la ora 20.00.

O altă măsură se referă la funcționarea magazinelor și a mall-urilor. S-a propus ca și programul acestora să fie redus, să nu mai fie deschise până la ora 21.00, ca acum, ci doar până la ora 16.00 sau 18.00 – ambele variante sunt în lucru. În weekend ar urma să fie un program mai strict și mai scurt pentru magazine, pentru că atunci se produce aglomerație.

Sunt și alte propuneri care vizează ieșirea copiilor în locurile de joacă. Specialiștii în sănătate spun că acestea ar trebui închise. De asemenea, la evenimentele private, printre care se numără nunțile și înmormântările, ar trebui să participe un număr mai mic de persoane.

Și în magazine ar trebui să fie limitat numărul de clienți.