10 august 2022

Noi oportunităţi de carieră pentru studenţi

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Studenţii Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) vor putea explora noi oportunităţi de carieră în cadrul unui centru axat pe soluţii avansate de măsurare Rosemount TM şi Micro Motion TM ale companiei Emerson, utilizate în cadrul industriei farmaceutice, a apelor uzate, chimice şi energetice.

„Inaugurarea centrului de training de la Cluj consolidează angajamentul Emerson de a sprijini nevoile clienţilor noştri din întreaga Europă”, a declarat Jon Stokes, preşedintele grupului Emerson pentru activităţile sale de măsurare şi instrumentaţie, care a participat şi a ţinut un discurs la deschiderea oficială. „Acest centru de instruire va contribui la pregătirea următoarei generaţii de profesionişti în domeniul digital şi se va asigura că clienţii noştri au expertiza necesară pentru a maximiza performanţa tehnologiilor noastre, astfel încât facilităţile lor industriale să funcţioneze cât mai sigur şi mai eficient posibil.”

„Este o mare plăcere să vedem că una dintre cele mai importante companii care activează în Cluj-Napoca şi unul dintre partenerii noştri strategici continuă să se dezvolte şi să îşi diversifice activităţile în acest domeniu”, a declarat Prof. Dr. Adrian Petruşel, prorector cercetare, dezvoltare, inovare la Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca. „Noul centru de instruire Emerson acoperă o zonă subexploatată în relaţia dintre mediul de afaceri şi universităţi. Universitatea Babeş-Bolyai, fiind cea mai mare şi una dintre cele mai prestigioase universităţi din ţară, doreşte să continue colaborarea fructuoasă cu Emerson, inclusiv prin activităţi cu şi pentru studenţii noştri şi prin cooperarea în domeniile de cercetare şi inovare.”

„Noul centru deschis de Emerson la Cluj-Napoca este o confirmare a faptului că Emerson recrutează din universităţile clujene, şi în special din Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca (UTCN), precum şi o validare a calităţii educaţiei oferite studenţilor noştri”, a declarat Prof. Dr. în inginerie Daniela Popescu, prorector la Universitatea Tehnică din Cluj Napoca. „În acelaşi timp, acest centru reprezintă o oportunitate pentru studenţi şi cadrele noastre didactice. Universitatea noastră pregăteşte generaţii de absolvenţi talentaţi şi vizionari, mulţi dintre ei aflându-se în poziţii cheie în companii precum Emerson. Suntem flexibili, deschişi şi creativi în această relaţie şi căutăm să susţinem reciproc colaborarea noastră.”

Centrul de instruire, lansat în această săptămână la Cluj-Napoca, este format din 12 staţii de training care dispun de sisteme video, echipamente şi produse care reproduc condiţii reale, oferind o experienţă complet imersivă. Centrul poate instrui mai mult de 500 de angajaţi şi clienţi în fiecare an prin intermediul capacităţilor online şi de la faţa locului.

Deschiderea centrului de training coincide cu aniversarea unui an de la inaugurarea celei de-a doua linii de producţie la Cluj-Napoca pentru fabricarea de transmiţătoare de presiune şi presiune diferenţială. Aceste produse de măsurare şi monitorizare sunt livrate către clienţi din întreaga Europă şi îi ajută pe aceştia să opereze eficient şi în siguranţă, să-şi îndeplinească obiectivele de mediu şi să maximizeze performanţa şi profitabilitatea.

Emerson a înfiinţat prima sa unitate de producţie la Cluj-Napoca în 2007, s-a dezvoltat continuu, iar acum include patru centre de servicii funcţionale, un hub de inginerie şi şapte unităţi de producţie. Emerson Cluj-Napoca angajează experţi, dar şi proaspăt absolvenţi, în inginerie, aplicaţii IT şi dezvoltare de software, finanţe şi contabilitate, asistenţă clienţi, lanţ de aprovizionare şi multe altele.

Direcţia Comunicare şi PR a UBB

Sursa foto Universitatea Babeş-Bolyai Cluj-Napoca