27 iunie 2022

Noi performanţe obţinute de echipa Universităţii Politehnica Timişoara la Salonul Internaţional de Inventică IDEA 2022

Distribuie pe rețelele tale sociale:

După succesul repurtat la finalul lunii mai la Salonul Internaţional Euroinvent de la Iaşi, unde s-au câştigat multe premii şi medalii, inclusiv Marele Premiu Ştiinţific şi Trofeul Euroinvent 2022, echipa Universităţii Politehnica Timişoara a participat la prestigiosul Salon Internaţional de Inventică IDEA 2022, ediţia a XIII-a, desfăşurat în oraşul Szolnok din Ungaria, care a devenit, cu această ocazie, polul inovaţiei şi cercetării din Centrul Europei, cu 31 de înscrieri (brevete, proiecte studenţeşti şi de cercetare, teze de doctorat şi publicaţii), reuşind remarcabila performanţă de a obţine 31 de medalii de aur şi 5 premii speciale.

Dintre premiile speciale obţinute, cel mai important este Julianna Dij Award, care a fost acordat Centrului de Inovare şi Transfer Tehnologic Politehnica 2020. Juriul Internaţional a apreciat necesitatea, respectiv utilitatea centrului în regiunea de Vest a României, prin aportul adus în inovare şi transfer tenhnologic.

Şi de această dată, participarea la Salonul Internaţional de Inventică IDEA 2022 s-a realizat sub egida Centrului de Inovare şi Transfer Tehnologic Politehnica 2022 prin proiectul de cercetare POR/824/1/1/140100 (7185/20.10.2021). Coordonatorul echipei CITT-UPT, prezent la Szolnok, a fost ş.l.dr.ing. Corneliu Birtok-Băneasa, cadru didactic la Universitatea Politehnica Timişoara şi responsabil cu inovarea în cadrul CITT UPT.

Salonul Internaţional de Inventică IDEA este organizat în mod regulat din anul 1999, de Asociaţia IDEA 13, reunind inventatori şi cercetători din toată lumea. Ediţia din acest an a salonului a fost organizată cu sprijinul Consiliului Local Szolnok şi a Oficiului Maghiar pentru Proprietate Intelectuală.

Pentru detalii suplimentare:
Şl.dr.ing. Vlad Mihăescu
Director Centrul de Inovare şi Transfer Tehnologic Politehnica 2020
vlad.mihaescu@upt.ro

Sursa foto Universitatea Politehnica Timişoara