Publicat: 10 Mai, 2018 - 08:41
Share

Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) a publicat azi, 9 mai 2018, pe pagina de internet www.afir.info, o nouă versiune a Manualului de proceduri pentru atribuirea contractelor de achiziţie publică pentru proiectele finanţate prin PNDR. 

Principalele modificări privesc posibilitatea beneficiarilor publici de a derula achiziţia într-o singură procedură a serviciilor de întocmire a proiectului tehnic şi a execuţiei lucrărilor, ceea ce va reduce substanţial durata întregului proces de achiziţie.

O altă prevedere cu impact real în derularea mai rapidă a procedurilor de achiziţie o reprezintă posibilitatea solicitanţilor notificaţi în urma rapoartelor de selecţie de a opta pentru demararea procedurilor de achiziţii înaintea încheierii contractului de finanţare cu AFIR. Acest lucru se va face sub rezerva unei clauze suspensive care să condiţioneze încheierea şi executarea contractului de achiziţie publică de semnarea contractului de finanţare cu Agenţia.

"Solicitările beneficiarilor PNDR ne-au determinat să încercăm în colaborare cu preşedintele ANAP, domnul Bogdan Puşcaş, să găsim soluţii pentru a accelera şi simplifica procesul de achiziţii publice. Am beneficiat inclusiv de sprijinul ministrului agriculturii, domnul Petre Daea, şi al domnului secretar de stat Alexandru Potor, precum şi al Guvernului României şi acum suntem în măsură să propunem aceste noi proceduri mai flexibile, pragmatice şi mai rapide. Voi continua să tratez cu maximă importanţă orice sugestie şi propunere, pentru că sunt convins că scopurile AFIR şi ale beneficiarilor nu sunt antagonice, ci dimpotrivă, convergente, pentru dezvoltarea satului românesc", a declarat Adrian Chesnoiu, directorul general al Agenţiei pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale. 

Începând cu data publicării pe pagina de internet a AFIR, Manualul de proceduri pentru atribuirea contractelor de achiziţie publică este în mod oficial în vigoare şi poate fi utilizat de către beneficiari.

 

Tag-uri Nume: