Publicat: 27 Ianuarie, 2020 - 19:39
Share

De la 1 februarie vor fi reguli noi pentru șoferii de la Uber, Yango, Clever și Bolt. Cei care vor să transporte pasageri trebuie să obțină un atestat special și trebuie să aibă carnet de cel puțin doi ani.

Legea prevede că cei care dețin platforme de transport alternativ și șoferii care prestează astfel de servicii să aibă mai multe documente și avize pentru a putea funcționa legal de la 1 februarie. Este nevoie în primul rând nevoie de un aviz tehnic de la Ministerul Comunicațiilor.

Reprezentanții acestei instituții au spus că trei platforme au dobândit deja un aviz tehnic provizoriu, iar o a patra platformă are un aviz valabil până în octombrie 2020. Șoferii trebuie să aibă mai multe avize și să îndeplinească anumite condiții pentru a putea transporta pasageri.

Astfel, trebuie să dobândească de la Autoritatea Rutieră un atestat de șofer. Mai au nevoie de cel puțin 2 ani de experiență la volan și trebuie să aibă peste 21 de ani. Legea privind transportul alternativ a fost promulgată de președintele Klaus Iohannis în noiembrie 2019, la o săptămână după ce ordonanța 49 care reglementează acest serviciu fusese adoptată de Camera Deputaților.

O reglementare introdusă de parlamentari amâna intrarea în vigoare a acestor prevederi până la 1 februarie 2020, pentru a permite companiilor de transport alternativ să obțină documentele și avizele necesare pentru a funcționa legal.

Tag-uri Institutii: