29 noiembrie 2021

Noi şantiere de lucrări edilitare sunt deschise la Constanţa

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Infrastructura pietonală din parcul Tomis II a intrat în reabilitare. Se demontează bordurile deteriorate pentru a fi înlocuite cu unele noi. În perioada următoare, pavajul va fi recondiţionat cu dale moderne.

În paralel, echipele administratorului drumului public continuă lucrările de modernizare a trotuarelor pe strada Remus Opreanu, zona delimitată de Comandamentul Flotei şi intrarea în Portul Tomis. Dalele de granit schimbă aspectul suprafeţei pietonale.

Pe aleea Lupeni, se consolidează infrastructura trotuarelor prin montarea de borduri noi.

Lucrările de reabilitare a trotuarelor de pe bulevardul Mamaia avansează pe tronsonul delimitat de strada Prelungirea Bucovinei şi strada Patriei. Suprafaţa pietonală este reamenajată cu borduri noi şi pavele moderne. Totodată, se reconfigurează scuarul median pentru a fi create noi breşe de întoarcere pe fiecare sens de mers. Conform graficului de lucru, pe tronsonul menţionat, se vor executa lucrări de frezare a carosabilului.

În zona Dacia, se intervine cu utilaje de asfaltare pe aleea Mimozelor. O nouă parcare va fi amenajată pe aleea Narciselor, prin reorganizarea spaţiilor existente.

În cartierul Baba Novac, continuă investiţiile în infrastructura rutieră pe străzile Posada, Teleajen şi aleea Drăgaica. Se refac suprafeţele în etapa premergătoare asfaltării.

Spaţiile verzi din aliniamentele stradale sunt întreţinute şi igienizate. Se intervine cu echipamente profesionale.

Pentru creşterea vizibilităţii mijloacelor de semnalizare rutieră, se refac marcajele rutiere la trecerile de pietoni şi în parcările asfaltate. De asemenea, se montează indicatoare de informare şi se recondiţionează echipamentele de semaforizare în toate zonele din oraş.