Publicat: 19 Iunie, 2014 - 12:10
Share

Metrorex estimează că săptămâna viitoare va pune în funcţiune pentru transportul de călători primul din cele 16 trenuri pe care le-a cumpărat de la firma spaniolă CAF, pentru care a plătit circa 97 de milioane de euro.

“Noi sperăm că săptămâna viitoare va intra în funcţiune primul tren, denumit “Dunărea”. Acesta este în faza finală de primire a avizului de funcţionare de la Autoritatea Feroviară Română. Dacă vom primi aviz de la Autoritatea Feroviară Română, tot de săptămâna viitoare ar putea intra în circulaţie şi un al doilea tren”, au spus oficiali ai Metrorex.

Metrorex şi-a programat ca până la finalul anului să aibă în exploatare toate cele 16 noi garnituri de metrou.

Trenurile au câte 6 vagoane, o lungime de 114 m, o capacitate de 1.200 de pasageri şi pot circula cu o viteză maximă de 80 de km pe oră. Garniturile sunt dotate cu zone de acces pentru persoanele cu dizabilităţi.

Noile garnituri au mai circulat până acum pe magistrala 2 Berceni-Pipera, însă numai în probe, fără a prelua călători.

Pentru a le putea pune în funcţiune, Metrorex a ajustat peroanele anumitor staţii de metrou din Bucureşti, un exemplu fiind la Piaţa Romană, unde a au fost “tăiaţi” câţiva centimetri din peron. Metrorex a identificat 10 peroane dintr-un total de 90 (câte 2 peroane pentru fiecare din cele 45 de staţii unde vor opri noile trenuri CAF) în cazul cărora există interferenţe de 1 până la 12 milimetri între gabaritul trenului şi marginea peronului.