Publicat: 31 Ianuarie, 2018 - 19:12

În ianuarie 2018, cererea în zona Aviației, din București a crescut pe fondul numărului mare de specialiști români veniți din orașele secundare, angajați în posturi cheie la companiile din zona Barbu Văcărescu – Floreasca – Pipera.

Cele mai căutate au fost apartamentele de două camere din zona Aviației. Bugetele tinerilor manageri români variază între 700 și 1.000 euro/lună și aceștia preferă apartamentele noi, de două și trei camere, cu loc de parcare, situate cât mai aproape de birou.
 „Cererea de închiriere a apartamentelor situate în zona de nord este mai mare la începutul acestui an, cu 30-40% față de aceeași perioadă din 2017, dar există un echilibru pe piață, datorită faptului că și oferta a crescut în ultimul an, pe măsură ce s-au livrat noi ansambluri rezidențiale, în zonele Aviației, Băneasa și Pipera. 
Imobilele nou livrate in zona de nord au un impact semnificativ atât asupra stocului de locuințe, cât și asupra standardelor de calitate solicitate de către chiriași, contrabalansând astfel cererea în creștere”, declară Aura Diaconescu, manager al Departamentului Închirieri, în cadrul Nordis. 

  
Ap. 2 camere, zona Herăstrău, închiriat la 700 euro/lună        ap. 3 camere, zona Aviației, închiriat la 800 euro/lună

Bilanț 2017 închirieri Nordis: cele mai scumpe proprietăți închiriate au fost două vile situate in vecinătatea Școlii Americane.
Tinerii corporatiști caută să închirieze locuințe premium cât mai apropiate de birou, managerii străini și antreprenorii români cu copii închiriază vile sau apartamente mari, situate lângă școlile renumite din București.
Anul 2017 s-a caracterizat printr-o tendință de creștere a cererilor de închiriere pentru proprietăți premium situate în zonele Herăstrău, Aviației și Pipera, tendință care se menține și la începutul acestui an.
Cele mai mari bugete la închiriere au fost plătite de două familii cu copii, care au închiriat câte o vilă de peste 3.000 euro/lună, în zona Pipera -Iancu Nicolae, lângă Școala Americană.

  
Foto 3,4:  vile închiriate în 2017 în zona Pipera, lângă Școala Americană, 3.000-3.700 euro/lună
Prima vilă este nouă, fiind livrată și mobilată în 2017, are șapte camere, cinci băi, bucătărie, living, dining, terase, chiria de prezentare fiind de 3.000 euro/lună.
A doua vilă are tot șapte camere și cinci băi, a fost construită în 2007, dar are o suprafață mai mare și piscină, chiria fiind de 3.700 euro/lună.
Cele mai multe tranzacții de închiriere în zona de nord s-au încheiat însă la bugete cuprinse între 1.000-1.500 de euro în 2017.
 Expații din top management și-au menținut preferința pentru apartamentele exclusiviste, situate în zonele Dorobanți – Capitale, Primăverii sau Herăstrău, a căror chirie depășește 2500 euro/lună. 
 

Tag-uri Nume: