25 iunie 2022

Notari din cadrul Camerei Notarilor Publici Bucureşti oferă asistenţă juridică cetăţenilor ucraineni de pe teritoriul României

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Mai mulţi notari din cadrul Camerei Notarilor Publici Bucureşti (CNPB) au anunţat că oferă consultaţii juridice notariale gratuite cetăţenilor ucraineni ajunşi pe teritoriul României care au nevoie de asistenţă în jurisdicţia Camerei Notarilor Bucureşti, municipiul Bucureşti şi judeţele Călăraşi, Giurgiu, Ialomiţa, Ilfov şi Teleorman.

Având în vedere faptul că persoanele sosite din Ucraina ar putea avea nevoie de anumite documente notariale pentru stabilirea temporară a reşedinţei în ţara noastră, le stăm la dispoziţie la numărul de telefon 0213.117.281.

„Ne manifestăm în continuare solidaritatea faţă de cetăţenii din ţara vecină care în aceste momente au cea mai mare nevoie de grija şi sprijinul nostru. Colegii mei rămân în continuare deschişi pentru a le întinde o mână de ajutor în orice fel este nevoie, în speranţa că se vor putea întoarce cât mai curând la casele şi patria lor”, a declarat preşedinta CNPB, Laura Badiu.

Camera Notarilor Publici Bucureşti (CNPB) este organizaţia profesională cu personalitate juridică ce reuneşte toţi notarii publici din circumscripţia Curţii de Apel Bucureşti, respectiv, Municipiul Bucureşti şi judeţele Călăraşi, Giurgiu, Ialomiţa, Ilfov şi Teleorman.
Camera Notarilor Publici Bucureşti este organizată şi funcţionează în baza Legii notarilor publici şi a activităţii notariale nr. 36/1995, a Regulamentului de aplicare a Legii nr. 36/1995, a Statutului Uniunii Naţionale a Notarilor Publici din România şi a Regulamentului propriu de organizare şi funcţionare.
CNPB a fost înregistrată la Ministerul Justiţiei sub nr. 3202/N din august 1995, iar în prezent reuneşte un număr de aproximativ 700 de notari.
Din anul 2007, Camera Notarilor Publici Bucureşti este înfrăţită cu Consiliul Regional al Notarilor Curţii de Apel Poitiers, Franţa