Publicat: 19 Iunie, 2017 - 20:09
Share

Sub umbrela Note francofone colorate, Institutul Francez readuce la Iași Sărbătoarea Muzicii, eveniment care se desfășoară simultan pe cele cinci continente, în 85 de țări. Cea de-a 36-a ediție își așteaptă publicul în Parcul Palas miercuri, 21 iunie, începând cu ora 18.00, pentru o seară muzicală în care ne vom bucura împreună de acorduri de blues, rock'n'roll, rock alternativ și muzică pop, toate acestea în limba franceză !

Sărbătoarea Muzicii s-a născut în 1981 din dorința unei eliberări sonore care viza în primul rând autenticitatea, în cadrul unui eveniment în care muzica devenea mai intimă și mai elocventă decât arta în sine. O sărbătoare a solidarității, al cărei scop a rămas acela de a aduce oamenii împreună, într-un cadru de sărbătoare, care îi pune în valoare atât pe profesioniști, cât și pe amatori, desființând pentru o zi ierarhiile. Stiluri diferite de muzică se întâlnesc într-un spectacol al prieteniei.

Un spectacol în două părți

Focus: Overflow

O primă parte va începe în Parcul Palas la ora 18.00 și îi va avea drept invitați pe tinerii din trupa Overflow, binecunoscută în spațiul muzical ieșean, dar și pe plan național. Conceptul muzical al tinerilor de la Overflow îmbină mai multe stiluri de muzică, printre care: blues, rock'n'roll și rock alternativ.

De asemenea, dinamica trupei se bazează pe ideea că 'Armonia dintre membri, cunoașterea muzicii sunt esențiale pentru ca o trupă să funcționeze perfect', un motto pe care l-am plasat cu ușurință pe carta europeană Fete de la musique, fiind în desăvârșită consonanță cu ideea generală a evenimentului. Trupa este alcătuită din Matei Iancu (voce și chitară), George Moloci (chitară solo), Maria Istrate (backing vocal și chitară bass), Ariadna Munteanu (clape), Miruna Coman (tobe).

Muzică și baloane Bleu blanc rouge

Cea de-a doua parte va fi o petrecere cu baloane în culorile steagului Franței, în cadrul căreia vor cânta în franceză elevi din diverse licee din județul Iași, laureați ai unor concursuri de muzică naționale și internaționale. Invitația pe care tinerii o adresează publicului este aceea de a călători pentru o oră în lumea muzicii francofone actuale, într-un cadru de sărbătoare, colorat de note muzicale și baloane.

Institutul Francez din Romania — Iasi