Publicat: 4 Octombrie, 2018 - 20:47
Share
După cei patru membrii ai CA, ministrul Deneș l-a dat afară și pe Pahonțu

Consiliul de Administrație al Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva a aprobat joi, 4 octombrie, încetarea contractului de mandat al directorului general al Romsilva, Dragoș Ciprian Pahonțu, și numirea provizorie, în funcția de director general, a directorului Direcției Silvice Vâlcea, Gheorghe Mihăilescu, căruia i s-au delegat atribuțiile de conducere executivă a Romsilva pentru o perioadă de patru luni.

Absolvent al Facultății de Silvicultură și Exploatări Forestiere din cadrul Universității ”Transilvania” din Brașov în anul 1990, Gheorghe Mihăilescu a activat în domeniul silviculturii ca inginer silvic timp de 21 de ani, în această perioadă ocupând funcții de execuție și conducere, iar în ultimii șase ani a condus Direcția Silvică Vâlcea, structură teritorială a Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva.

Regia Națională a Pădurilor – Romsilva administrează 3,14 milioane de hectare de păduri proprietatea publică a statului și 22 de parcuri naționale și naturale cu o suprafață de aproximativ 850 de mii de hectare.

 

Ministrul Apelor și Pădurilor, Ioan Deneș, a dispus luni, 17 septembrie 2018, revocarea a patru membri ai Consiliului de Aministrație al Regiei Naționale a Pădurilor-Romsilva, prin OM nr. 903/17.09.2018 și OM  nr. 904/17.09.2018, Aceștia fuseseră propuși și susținuti - deși nu îndeplineau condițiile legale, de către fostul director Ciprian Pahonțu, care fusese numit în locul lui Adam Crăciunescu, suspendat nemotivat din funcție de fostul ministru Cristiana Pașca Palmer. Pahonțu se aflase în strânse legături cu compania Schweighoffer, de pe când era director adjunct, iar pe prioada directoratului său Regia a avut numeroase probleme datorate managementului defectuos și politicilor impuse de membrii Consiliului de Administrație cu interese în domeniu,

 

 

 

Tag-uri Institutii: