Publicat: 30 Octombrie, 2020 - 13:37
Share

De la 1 noiembrie 2020, Muzeul Național de Artă al României anunță noutăți așteptate de publicul larg, printre care se numără acces gratuit pentru mai multe categorii de public, bilete cu valabilitate extinsă și abonamente pentru evenimentele organizate de muzeu sau programe de educație muzeală și Masterclass.

 

Muzeul Național de Artă al Românei extinde acordarea de gratuități către noi categorii de public. „Am analizat tendința de vizitare din ultimii ani și ținem cont de ceea ce îşi doresc vizitatorii noştri. În acest sens, ne-am propus să acordăm acces gratuit publicului nostru țintă. Se vor bucura de gratuitate, pe tot parcursul anului, toți elevii și studenții la arte vizuale (arte plastice și istoria artei), arhitectură, teatru, film, conservator, dar și toți artiştii vizuali, precum și pensionarii care au activat în domeniul cultural artistic. Totodată, încurajăm vizitele la muzeu pentru copii și acordăm reduceri de 50% pentru adulții care îi însoțesc și de 25% pentru grupuri. Nu este uşor să realizăm venituri în această perioadă dificilă, însă considerăm că prin aceste schimbări vom reuşi atragerea publicului larg și fidelizarea vizitatorilor noștri. Muzeul este al comunității, ne dorim să fim aproape de toți cei care fac parte din mediul artistic și împreună să contribuim la educarea și dezvoltarea creativă a tuturor generațiilor", a declarat Cristina Verona, manager interimar al MNAR.

Persoanele care beneficiază de intrare liberă la MNAR și la muzeele satelit (Muzeul Colecțiilor de Artă, Muzeul K.H. Zambaccian, Muzeul Theodor Pallady), conform noii grile tarifare, sunt: preşcolari, elevi etnici români din afara graniţelor ţării - bursieri ai statului român, persoane cu handicap, veterani de război, membri I.C.O.M., I.C.O.M.O.S., angajați ai instituțiilor muzeale din România, ai Ministerului Culturii și ai serviciilor deconcentrate ale acestuia, delegaţii oficiale, copii până la 18 ani în perioada vacanțelor, elevi și studenți la arte vizuale (arte plastice și istoria artei), arhitectură, teatru, film, conservator, artişti vizuali pe baza unui document doveditor, posesori de carduri Euro 26#, cu vârsta de până la 30 de ani, fiecare zi de 26 din fiecare lună, atunci când aceasta nu cade într-o zi când instituția este închisă pentru public, toate categoriile de public, o zi în fiecare lună (prima zi de miercuri), pensionari care au activat minimum 10 ani în domeniul cultural artistic. De asemenea, rămâne în vigoare „Miercurea gratuită”, programul prin care MNAR oferă intrare liberă tuturor persoanelor în prima zi de miercuri a fiecărei luni.

De la 1 noiembrie, prețul unui bilet pentru vizitarea unei galerii la MNAR va fi de 20 de lei, iar pentru vizitarea întregului muzeu (Galeria Națională, Galeria de Artă Europeană și Spațiile Istorice ale fostului Palat Regal), biletul combinat va fi de 40 de lei și va fi valabil 7 zile de la cumpărare. Lista completă de tarife care vor intra în vigoare de la 1 noiembrie 2020 poate fi consultată pe site-ul instituției, www.mnar.arts.ro, la secțiunea tarife.