Publicat: 25 Octombrie, 2020 - 11:35
Share

A început pelerinajul de Sfantul Dimitrie cel Nou. Credinciosii care vor sa se inchine la racla cu sfintele moaste trebuie sa poarte masca si sa pastreze distantasă aibe domiciliul sau resedinta in Bucuresti.

Prefectul Traian Berbeceanu, instalat vineri in functie, s-a aflat in zona in care se aduna pelerinii pentru a verifica respectarea tuturor masurilior de distantare si sanitare pentru prevenirea raspandirii COVID-19.

Pelerinii au urcat duminica dimineața Dealul Patriarhiei, documentele fiindu-le verificate de jandarmi, pentru a vedea daca locuiesc in Bucuresti. Așa cum s-a anunțat, anul acesta, din cauza restrictiilor impuse de pandemie, la sarbatoare pot participa doar bucurestenii.
Potrivit Basilica.ro, raclele sunt acoperite cu un geam transparent si dezinfectate de voluntari dupa fiecare inchinator.

Din cauza pandemiei credincioșii vor putea să vină să se roage la moaștele sfântului Dimitrie cel Nou doar trei zile. Acces la pelerinaj vor avea persoanele care au locuință sau reședință în Capitală. Iar de acest lucru se vor asigura jandarmii, care la fel ca la Sf Parascheva de la Iași, le vor verifica buletinele tuturor celor care vin pe Dealul Mitropoliei.

În aceste condiții, oamenii din afara Bucureștiului, care au dorit să se roage la moaște în ciuda pandemiei, au furat startul pelerinajului și au venit cu o zi mai devreme la Patriarhie. Au ascultat slujba și s-au rugat.

 

 

Tag-uri Nume: 

Tag-uri Institutii: 

Tag-uri Geo: