Publicat: 20 Mai, 2019 - 16:00

Liderul social-democraţilor, Liviu Dragnea, nu s-a prezentat luni la ÎCCJ, unde este programat un nou termen în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman. În acest dosar, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a fost condamnat în primă instanţă la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare.

Potrivit apărătorilor lui Liviu Dragnea completul de trei judecători de la ÎCCJ a fost nelegal constituit. Un judecător care a fost pensionat a fost înlocuit cu un alt judecător prin decizia Înalte Curți de Casație și Justiție.  Cererea avocaților liderului PSD ar putea duce la o nouă amânare.

Actualizare: Peste 200 de persoane s-au strâns, luni, în faţa sediului Instanţei Supreme în aşteptarea începerii apelului din dosarul angajărilor fictive de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (D.G.A.S.P.C.) Teleorman. Ulterior, în jurul orei 13,00, la cererea jandarmilor, care le-au reamintit că participă la o adunare publică neautorizată, aceştia au părăsit zona.

Oamenii au stat pe trotuarele din faţa Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, spaţiul fiind delimitat de jandarmi cu garduri. Unii dintre ei au avut pancarte pe care scria „România, nu îţi mai devora patrioţii" sau „Dragnea în libertate / Opriţi fosta Securitate!"

Acum o lună, la ultimul termen al procesului, avocaţii lui Dragnea au solicitat amânarea dosarului până când judecătorii de la Curtea Constituţională vor lua o decizie cu privire la completurile de trei judecători.

În acest dosar, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie în 2016, pentru instigare la abuz în serviciu şi instigare la fals intelectual.

Tag-uri Nume: 

Tag-uri Geo: