Publicat: 3 Aprilie, 2020 - 15:55
Share

După ce conducerea Spitalului Clinic de Urgență “Sfântul Ioan” din București a testat personalul medical ca măsură de prevenție, nouă angajați au promit confirmarea infecției.

În urmă acestui proces de testare, 28 de persoane din UPU au evidențiat rezultate negative, în vreme ce alți 9 angajați ai Unității de Primiri Urgențe (5 asistenți, 3 brancardieri și 1 medic radiolog) au prezentat rezultate pozitive pentru infecția cu Covid-19.

”Precizăm faptul că toate cele 9 cadre medicale/personal auxiliar sunt în prezent asimptomatice și nu se află în programul de lucru la spital, fiind, pe de altă parte, anunțați despre necesitatea de a se plasa în autoizolare la domiciliu. Că măsură imperativ necesară, a fost informată oficial Direcția de Sănătate Publică a Municipiului București, instituție care urmează să ia măsurile epidemiologice necesare”, se arată în comunicatul de presă al conducerii spitalului.

În acest moment, în spital are loc o anchetă epidemiologică pentru a descoperi cine sunt contactii direcți pentru fiecare dintre angajații confirmați pozitiv.

De asemenea, urmează să fie testat întreg personalul medical al instituției.

Tag-uri Geo: