28 septembrie 2021

Nouă cetăţeni din Turcia, Algeria şi Afganistan, depistaţi la Nădlac

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac, judeţul Arad, au depistat nouă cetăţeni din Turcia, Algeria şi Afganistan, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi în două automarfare, respectiv pe jos.

* În data de 13.09.2021, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac, judeţul Arad, s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean bulgar, respectiv un cetăţean turc, aflaţi la volanul unor ansambluri rutiere înmatriculate în Bulgaria şi Turcia.

Şoferii transportau, conform documentelor de însoţire a mărfii, seminţe de floarea soarelui şi alimente pentru societăţi din Germania.

În urma efectuării controlului amănunţit al mijloacelor de transport, în compartimentele pentru marfă au fost descoperiţi ascunşi, în total, cinci cetăţeni străini.

La verificări, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din Afganistan şi Turcia, cu vârste cuprinse între 15 şi 34 ani, majoritatea fiind solicitanţi de azil în ţara noastră.

*Astăzi dimineaţă, în jurul orei 03.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Nădlac au depistat, la aproximativ 100 de metri de linia de frontieră, patru persoane care se deplasau pe jos, încercând să treacă ilegal frontiera în Ungaria. Cei în cauză au fost conduşi la sediul sectorului pentru efectuarea verificări, unde s-a stabilit că sunt cetăţeni din Algeria şi Afganistan, cu vârste cuprinse între 19 şi 21 de ani.

În toate cazurile, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Imagini foto-video pe:// www.politiadefrontiera.ro

Purtător de cuvânt al I.T.P.F Oradea
Comisar-şef de poliţie BONDAR LAURA BEATRICE