Publicat: 18 Iulie, 2013 - 11:21
Share

Poliţişti de frontieră din cadrul S.P.F. Fălciu au depistat în zona de responsabilitate nouă cetăţeni sirieni, patru adulţi şi cinci minori, care au trecut fraudulos frontiera din R. Moldova în România, prin traversarea râului Prut.
În data de 17 iulie a.c., în jurul orei 22.25, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Berezeni - I.T.P.F. Iaşi au observat, cu ajutorul sistemului optronic de supraveghere, un grup de persoane care se deplasa de la malul râului Prut spre localitatea Fălciu.
Imediat, la faţa locului s-a deplasat o echipă operativă din cadrul Sectorului P.F. Falciu care a reţinut grupul, format din nouă persoane, cetăţeni străini, care nu îşi justifica prezenţa în zonă.
Din primele cercetări a rezultat că cei în cauză sunt cetăţeni sirieni, patru adulţi – doi bărbaţi şi două femei – şi cinci copii, care au trecut ilegal frontiera din R. Moldova.
Ca urmare a celor constate, persoanele în cauză au fost conduse la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Fălciu pentru continuarea cercetărilor, totodată fiind informate autorităţile de frontieră din R. Moldova, în vederea soluţionării în comun a cazului.