6 iulie 2022

Noua Zeelandă creează un fond pentru a mitui jurnaliştii care răspândesc propagandă guvernamentală

harta Noua Zeelanda
Distribuie pe rețelele tale sociale:
Prim-ministrul Noii Zeelande, Jacinda Ardern, a anunțat crearea unui fond public pentru a mitui jurnaliștii care răspândesc propagandă guvernamentală.
Ardern a explicat acest lucru săptămâna trecută în cadrul unui „Summit al democrației” cu reprezentanți din Statele Unite, Australia, Danemarca și Norvegia.
„Am văzut și răspândirea informațiilor false despre Covid-19, inclusiv prin intermediul rețelelor sociale”, a spus Ardern. „Am prioritizat crearea unui fond de jurnalism de interes public pentru a ne ajuta mass-media să continue să producă povești care să-i informeze pe neozeelandezi”, a adăugat demnitarul.
În discursul său de la deschiderea Summit-ului, Ardern susține că, în opinia ei, „democrația este contestată în întreaga lume de către cei care demonstrează împotriva restricțiilor sanitare și a vaccinării obligatorii în lumea occidentală” (*).
„Summitul democraţiei” are loc la câteva zile după ce Ardern a declarat că „programul de vaccinare nu va avea sfârşit”, chiar dacă toţi cetăţenii primesc vaccinul, din propria inițiativă sau obligați in vreun fel.
Aceeași femeie care vorbește despre „democrație” a avut îndrăzneala să decreteze în urmă cu doar câteva zile că cetățenii nu pot folosi baia atunci când își vizitează familia și prietenii.
Aceeași femeie care cere o societate „incluzivă” se laudă că a impus un apartheid sanitar în Noua Zeelandă, unde cetățenii nevaccinați sunt împiedicați să participe la viața în spațiile publice.
Este aceeași femeie care impune ceva la fel de neincluziv precum segregarea jurnaliştilor, autoritățile centrale ale țării punând chiar presiune asupra redacțiilor care nu publica cu voie de la guvern și ceea ce spune guvernul.
A consemnat Ciprian Pop