Publicat: 9 Ianuarie, 2019 - 18:18
Share
Al României întârzie de doi ani, pentru că nu se știe unde va poposi: la Tel Aviv sau la Ierusalim?

Ambasada Israelului anunță că noul ambasador al Israelului sosește joi la București. David Saranga și-a început cariera de diplomat tot în România, în urmă cu 20 de ani, unde a învățat foarte bine limba română. Saranga o înlocuiește pe Tamar Samash. De asemenea, el a mai fost consul pentru afaceri publice și media al Israelului în Statele Unite.

„David Saranga, noul ambasador al Israelului în România sosește mâine (joi) la București. În urmă cu 20 de ani, David Saranga și-a început cariera diplomatică tot la București, ca vice ambasador”, au declarat reprezentanții Ambasadei Israelului în România. Este o lecție pentru Klaus Iohannis, care refuză De mai bine de 2 ani, România nu are ambasador în Israel, deoarece președintele refuză să valideze propunerea de la Ministerul de Externe.

În primul său mesaj, postat printr-o filmare video, David Saranga a spus: „Punctele de reper în cariera mea diplomatică sunt România, Spania, Statele Unite și Uniunea Europeană. (...) Este o mare bucurie pentru mine să mă întorc în România, țara cu care Israelul are o relație neîntreruptă și ascendentă de la înființarea statului. Fără nicio îndoială viitorul nostru comun promite mult succes”.

Tag-uri Nume: 

Tag-uri Institutii: