Publicat: 21 Octombrie, 2015 - 15:05
Share
Klemm traseaza recomandari politicienilor romani

Noul ambasador SUA la Bucuresti, Hans Klemm, i-a ridicat osanale sefei DNA, Laura Codruta Kovesi: „Sustin in totalitate munca doamnei Kovesi. Chiar am avut privilegiul sa o intalnesc si i-am spus si dansei ca Statele Unite ale Americii sustin lupta Romania impotriva coruptiei”. Oficialul SUA le-a trasat sarcini politicienilor: „Sa ii apere public si cu tarie pe procurorii care ii ancheteaza pe cei corupti”

 Fix in ziua in care parchetul anticoruptie a anuntat ca cere din nou arestarea Elenei Udrea, in presa a fost publicata o declaratie in care Kovesi a fost gratulata chiar de „Marele licurici”. Sefa DNA a primit un mesaj de sustinere, acesta fiind transmis de noul ambasador al Statelor Unite ale Americii la Bucuresti, Hans Klemm.

Oficialul SUA a explicat, citat de Digi 24, ca sprijina munca pe care Codruta Kovesi o depune, iar Statele Unite sustin lupta impotriva coruptiei. Ambasadorul a dezvaluit totodata ca a avut „privilegiul” de a se intalni cu sefa DNA:

Sustin in totalitate munca doamnei Kovesi. Chiar am avut privilegiul sa o intalnesc saptamana trecuta si i-am spus si dansei ceea ce le-am spus tuturor oficialilor romani pe care i-am intalnit, si anume faptul ca Statele Unite ale Americii sustin lupta Romania impotriva coruptiei. Iar eu, ca ambasador, voi face tot ce imi sta in puteri pentru a sprijini Romania in acest demers”.

Ambasadorul Hans Klemm, recomandari pentru politicienii din Romania

Pe langa acest mesaj, ambasadorul SUA la Bucuresti a avut si cateva recomandari pentru politicienii din Romania. Printre altele, oficialul american Hans Klemm le-a cerut oamenilor politici sa ii apere public si cu tarie pe procurorii anticoruptie sa sa sprijinte un sistem judiciar independent:

In sfarsit, Romania trebuie sa rupa cercul influentei politice asupra deciziilor economice. In anul 2016 vor avea loc doua serii de alegeri. Acesta ar putea fi si un an hotarator pentru Romania. Fac apel la liderii romani sa dea un exemplu pentru viitor: sa lase la o parte preocuparile politice pe termen scurt si sa se concentreze asupra binelui tarii pe termen lung in adoptarea de legislatie noua sau revizuirea legislatiei existente; sa inceteze sa se amestece in administrarea companiilor de stat in scopul obtinerii de beneficii politice si sa le permita acestora sa isi desfasoare activitatea in conformitate cu bunele practici de afaceri, astfel incat toti romanii sa se bucure de efectele benefice; sa ii apere in mod public si cu tarie pe procurorii care ii ancheteaza pe cei corupti si sa sprijine cu tarie un sistem judiciar independent”.(Sursa: Lumea Justitiei)