Publicat: 28 Februarie, 2020 - 13:42

În 2020, la a treia ediţie a UVT Liberty Marathon, noul Ambasador al competiţiei anuale este Camelia Potec, campioană olimpică la nataţie (aur 2004, Atena, 200m liber), multiplă campioană mondială şi europeană la nataţie, deţinătoare a peste 200 titluri naţionale şi a mai multor recorduri.

Rectorul UVT, prof.univ.dr. Marilen Pirtea, remarcă modul în care maratonul UVT Liberty este pus în valoare, o dată în plus, prin susţinerea oficială, la nivel internaţional, pe care binecunoscuta campioană o va oferi public: "Rolul Cameliei Potec, Preşedinte al Federaţiei Române de Nataţie şi Pentatlon Modern, în noua sa calitate de Ambasador UVT Liberty Marathon, este major, pentru că aduce demonstraţia practică a valorii complementarităţii sporturilor, în scopul desăvârşirii pregătirii fizice, personale şi profesionale a sportivilor profesionişti sau amatori. Sperăm că mesajul ce va fi transmis public de către UVT, prin intermediul vocii unui sportiv medaliat olimpic, să promoveze şi mai convingător valorile pe care UVT le propune comunităţii: brandul competiţional UVT Liberty Marathon a pornit la drum ca un manifest al alegerilor care ne fac diferiţi, care ne fac unici şi liberi, cultivate prin sport şi sănătate".

Prezentă la Universitatea de Vest din Timişoara, campioana Camelia Potec a declarat: "Mulţumesc Universităţii de Vest din Timişoara pentru plăcerea şi onoarea de a deveni ambasador al UVT Liberty Marathon 2020. Chiar dacă sunt olimpică la nataţie, promovez toate sporturile şi mişcarea sănătoasă, astfel că sunt deosebit de bucuroasă pentru că pot promova un eveniment sportiv atât de important, printre cele mai importante din vestul ţării. Sportul înseamnă sănătate, iar în contextul acestor zile, în care riscurile epidemice sunt tot mai alarmante, cred că avem un motiv suplimentar de a face o pledoarie şi mai hotărâtă pentru sport".

Ediţia 2020 a UVT Liberty Marathon va avea loc în 24 mai, fiind, aşa cum deja s-a consacrat, o competiţie adresată alergătorilor experimentaţi, dar şi tinerilor sau copiilor aflaţi la prima experienţă de alergare la un maraton. Cele două categorii de curse, cronometrate (42km, 21km) şi necronometrate (14km, 7km, 4km, 2km, cursele copiilor), permit fiecărui alergător să aleagă provocarea potrivită.

Fiecare tip de concurent îşi poate alege competiţia ce i se potriveşte!

În ediţiile precedente am cumulat experienţe deosebit de valoroase, care ne vor ajuta să trecem la un nivel superior, odată cu ediţia din acest an. Bilanţul primelor două ediţii cuprinde: peste o mie de participanţi, la prima ediţie, respectiv o mie cinci sute, la a doua ediţie, consolidând anul trecut o statistică deja de amplitudine mare: peste 10.000 km alergaţi; premii în valoare de pese 10.000 EUR, aducând evenimentul la unul dintre cele mai mari bugete pentru premii la nivelul ţării, peste 20.000 de fotografii din timpul evenimentului, peste 350 kg fructe pentru competitori; 4 zone de entertainment şi muzică pentru alergători şi susţinători, într-o atmosferă de festival.

Pentru 2020 ne propunem să atingem un nivel de peste 2000 de participanţi, peste 15.000 km alergat, dar ne pregătim şi pentru începerea demersurilor pentru omologarea evenimentului sportiv şi calificarea maratonului pentru ca să devină un eveniment internaţional de referinţă pentru iubitorii acestui sport, poziţionând Timişoara pe harta internaţională a maratoanelor de şosea.

Notă: alăturăm fotografii cu participanţii la Conferinţa de presă desfăşurată astăzi la UVT, dedicată acestui subiect, la care au participat: campioana olimpică la nataţie Camelia Potec, alături de rectorul UVT, prof.univ.dr. Marilen Pirtea şi coordonatorul echipei de organizare a maratonului, domnul Laurenţiu Georgescu.

 

Tag-uri Nume: 

Tag-uri Institutii: