Publicat: 5 Decembrie, 2012 - 20:03
Share


Ministrul Eduard Hellvig a participat, Miercuri, la inaugurarea Bazinului de polo din Complexul Sportiv Ghencea, eveniment organizat de Clubul Sportiv al Armatei "Steaua" Bucureşti, în calitate de beneficiar al investiției.

Cu ocazia inaugurării, noul complex a găzduit primul meci de polo între juniorii cluburilor Steaua şi Dinamo și concursuri de natație pe diferite grupe de vârste.
Obiectivul, inclus în anul 2010 în programul “Bazine de înot”, derulat de Compania Națională de Investiții, este primul bazin de polo finalizat de la demararea progamului.

„La preluarea mandatului de ministru al dezvoltării regionale și turismului, am luat decizia de a finanța cu precădere bazinele mari, proiectele de interes național. Este și cazul bazinului de polo inaugurat astăzi de Clubul Sportiv Steaua în Complexul Ghencea, sau al proiectelor finanțate în Craiova, la Zalău și pentru Cubul Dinamo. Este evident că nu puteam opri proiecte care aveau deja finanţarea alocată, de altfel am anunțat la acea dată că opțiunea noastră este de a prioritiza proiectele derulate în cadrul lui, şi nu de a sista programul. Sunt convins că această investiție va aduce beneficii nu doar clubului, ci și României” a declarat ministrul Eduard Hellvig, prezent la eveniment.
Complexul corespunde normelor impuse de federaţiile române de nataţie şi polo, având un bazin de competiție de 33,33x25 m, cu o adâncime de 2.30 m și unul de antrenament de 25x12.5 m, cu o adâncime variabilă între 1.20 - 1.60 m și o tribună de 400 de locuri.

Clădirea are trei niveluri: subsolul – utilizat ca spaţiu tehnic, parterul - destinat holurilor de acces, vestiarelor, anexelor şi bazinelor și etajul - rezervat gradenelor şi circulaţiei spectatorilor.