17 august 2022

Noul demnitar șef sud-coreean pentru negocieri cu Coreea de Nord

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Ambasadorul Coreei de Sud în Regatul Unit, Kim Gunn, va fi, de astăzi, șeful echipei guvernamentale pentru negocierile nucleare cu Republica Populară Democrată Coreeană (RPDC).

Cu acest obiectiv, președintele Yoon Suk-yeol l-a numit vinerea trecuta pe Kim drept reprezentant special pentru problemele de pace și securitate, a explicat presa sud-coreeană.

Înainte de a deveni reprezentant diplomatic în Marea Britanie, Kim a fost ministru adjunct de externe.

Yoon Suk-yeol l-a numit, de asemenea, pe Park Min-shik, un fost deputat al Partidului Puterii Populare, aflat la guvernământ, ca ministru al îngrijirii veteranilor și pe Yoon Tae-sik, un înalt oficial al Ministerului de Finanțe, ca șef al Biroului Vamal.

Printre cele 20 de numiri intrate în vigoare vineri, președintele l-a inclus pe fostul procuror Lee Noh-kong ca viceministru al justiției; și Cho Yong-man, actualul secretar general al Comitetului Olimpic și Sportiv, ca viceministru al culturii, sportului și turismului.

În Coreea de Sud, toți miniștrii sunt supuși procedurii de numire directă a șefului statului, doar numirea primului ministru necesită aprobarea parlamentului.
A consemnat Ciprian Pop

Sursa foto: sbcbc.ca