Publicat: 11 Octombrie, 2018 - 12:36
Share

Mai mult spațiu, mai multă putere, mai multă intensitate – noul Mercedes-AMG GT 4-Door Coupé combină tehnologia autoturismelor sport cu utilizarea zilnică și un spațiu impresionant. Prin intermediul acestui model, Mercedes-AMG introduce utilizatorii în segmentul autoturismelor sport, oferind cea mai bună experiență de condus alături de familie și prieteni.

Dinamica longitudinală și laterală și silueta cu proporțiile unei mașini sport plasează noul Mercedes-AMG GT 4-Door Coupé în același portofoliu cu modelul similar în două uși. Designul expresiv, cu partea frontală joasă și capota alungită, caroseria robustă, spatele în stil fastback subliniază caracteristicile sport ale Coupé-ului în patru uși.

„Noul AMG GT 4-Door Coupé îmbină dinamica de curse a unui autoturism sport în două uși cu întrebuințarea zilnică. Astfel, prin modul unic în care reprezintă filosofia noastră de brand, Driving Performance, și prin configurarea sistematizată, modelul va atrage noi clienți Mercedes-AMG”, a declarat Tobias Moers, CEO al Mercedes-AMG GmbH.

Noul motor pe benzină cu capacitate de 3.0 litri, cu 6 cilindri în linie, și motorul bi-turbo AMG V8 de 4.0 litri asigură o performanță cuprinsă între 270 kW (367 cp) şi 470 kW (639 cp). Acestea conferă o dinamică de rulare impresionantă. Tehnologiile specifice AMG, precum sistemul de tracțiune integrală 4MATIC+ cu distribuție variabilă și transmisia AMG SPEEDSHIFT 9G cu convertizor de cuplu  (TCT = Torque-Clutch Transmission) din dotarea modelelor cu șase cilindri sau ambreiajul umed (MCT = Multi-Clutch Transmission) din dotarea modelelor cu opt cilindri, au scopul de a consolida nivelele de performanță. Ca și în cazul modelului AMG GT în două uși, aerodinamica activă cu sistem de control al aerului AIRPANEL, amplasat pe aripa faţă, și spoilerul spate extensibil conferă autoturismului o performanță aerodinamică sporită.

Interiorul este dotat cu numeroase caracteristici moderne, de ultimă generaţie: panouri de comandă inovatoare, cum sunt cele opt butoane de afişaj, de înaltă rezoluție, amplasate pe consola centrală, care pot fi operate intuitiv. Volanul AMG Performance cu noile butoane AMG (dotare standard pentru AMG GT 63 S 4MATIC+), scaunele AMG și Cockpit-ul Widescreen complet digital (dotare standard pentru toate modelele) cu noul stil de afișaj „Supersport” subliniază caracterul dinamic al autoturismului. Farurile MULTIBEAM LED, hayonul EASY-PACK, sistemul Burmester® Surround Sound (dotare standard pentru modelele cu opt cilindri) și iluminatul ambiental în 64 de culori măresc confortul de utilizare zilnică.

Îmbinarea tehnologiei aferentă autoturismelor sport cu gradul ridicat de individualizare, cu accent pe cerințele clienţilor, poate fi observată prin varietatea echipărilor și opțiunilor individuale puse la dispoziție. Acest aspect este unic în segment și include, de exemplu, trei configurații diferite pentru bancheta din spate. Dotarea standard constă în două scaune individuale în partea din spate.

Dinamica ridicată longitudinală și transversală se datorează rețelei sistematice a tuturor sistemelor și componentelor. Structura extrem de rigidă a caroseriei contribuie, de asemenea, la acest aspect, la fel ca și strategia complexă de control a sistemului de tracțiune integrală complet variabilă. Conlucrând cu aerodinamica activă, sistemul de direcție activă pentru puntea spate (dotare standard pentru modelele cu opt cilindri şi opțională pentru cele de șase cilindri) și sistemul integrat de control dinamic AMG DYNAMICS, configurația complexă a suspensiei este complet independentă.

Producția noului Mercedes-AMG GT 4-Door Coupé a început în septembrie, în hala cu numărul 36 a fabricii Mercedes-Benz din Sindelfingen. Această fabrică este centrul de competență pentru vehiculele din segmentele superioare și de lux. Întreaga familie Mercedes-AMG GT este produsă la această fabrică.

Sistemul de transmisie V8 al AMG GT 4-Door Coupé este produs în cadrul uzinei de producție de motoare din Affalterback, conform principiului „One Man – One Engine".

 

 

Până la șase opțiuni potrivite tuturor stilurilor de conducere

În funcție de motor, sunt disponibile până la șase programe de conducere AMG DYNAMIC SELECT pentru modelul AMG GT în patru uși: „Slippery", „Comfort", „Sport", „Sport+", „Individual" și „RACE". Aceste programe pot fi selectate folosind întrerupătorul montat pe consola centrală sau butoanele de pe volanul AMG și le pot fi desemnate suplimentar atribute AMG DYNAMICS. Astfel, modurile de conducere pot fi și mai diferențiate, în funcție de preferinţe sau condiții de trafic.

Programele de conducere AMG DYNAMIC SELECT adaptează parametri importanți precum reacţia de răspuns a motorului și a transmisiei, raza de curbură a virajelor, amortizarea suspensiei sau chiar sunetul autovehiculului. Programele sunt selectate folosind o padelă de pe consola centrală sau butoanele de pe volan, iar apoi pot fi vizualizate pe instrumentarul de bord sau pe ecranul multimedia.

  • „Slippery": optimizat pentru pentru condiții de carosabil alunecos, având putere redusă şi curba de cuplu constantă.
  • „Comfort”: o experiență de condus confortabilă și eficientă din punct de vedere al consumului de combustibil, datorită schimbării rapide într-o treaptă superioară de viteză. Suspensia și direcţia subliniază nivelul de confort.
  • „Sport": caracteristici sport, datorate unui răspuns mai rapid al pedalei de accelerare, schimbării rapide a treptelor de viteză și a dublei-debreieri. Atât suspensia, cât și virajele devin mai dinamice. 
  • „Sport+": caracteristici extrem de sportive, datorită răspunsului rapid al pedalei de accelerare, a accentuării acustice a dublei-debreieri în timpul schimbării într-o treaptă inferioară de viteză, dar și a controlului selectiv al cuplului prin suprimarea cilindrilor, pentru schimbarea optimă a treptelor de viteză. Suspensia, virajele și sistemul de transmisie devin și mai dinamice.
  • „Individual": ajustarea individuală a sistemului de conducere, a transmisiei AMG DYNAMICS, a suspensiei și a sistemului de evacuare.
  • „RACE": AMD GT 63 S 4MATIC+ dispune ca dotare standard de programul RACE pentru o conducere foarte dinamică pe pistele auto special amenajate. Toți parametrii programului sunt configurați pentru o performanță maximă. De asemenea, acest mod este disponibil și pentru alte modele, în pachetul optional AMG DYNAMIC PLUS.

O mai mare diferențiere a experiențelor de conducere: AMG DYNAMICS

O nouă caracteristică a programelor de conducere AMG DYNAMIC SELECT disponibilă pentru AMG GT 4-Door Coupé este AMG DYNAMICS. Această dinamică integrată de conducere acționează asupra strategiei de control a ESP® (Electronic Stability Program), a sistemului de tracțiune integrală, a sistemului de direcţie pentru puntea spate (standard pentru modelele V8) și a controlului electronic al diferențialului punții spate (standard pentru modelele V8). Astfel este sporită agilitatea fără a afecta stabilitatea autovehiculului.

Numeroase elemente din domeniul sporturilor cu motor asigură dinamica condusului

Agilitatea ridicată și dinamica condusului asemănătoare unei curse pe pistă se datorează suspensiei speciale AMG. În cazul modelelor cu motorul în șase cilindri sunt folosite suspensia AMG RIDE CONTROL cu arcuri din oțel și sistemul Adaptive Damping. Suspensia AMG RIDE CONTROL+ din dotarea variantelor cu opt cilindri se bazează pe suspensia cu pernă de aer multi-cameră, în combinaţie cu sistemul Adaptive Damping. Un suport rigid susține puntea față, motorul, transmisia și caseta de direcție.

Numeroase componente din aluminiu și fibră de carbon

Unul dintre obiectivele procesului de dezvoltare a noii versiuni AMG GT în patru uși a fost crearea unei caroserii rigide care să servească drept bază pentru a asigura dinamica ridicată pe durata condusului. Pentru a realiza acest lucru, s-au simulat și analizat cursele de mașini pentru a consolida structura caroseriei în punctele relevante ce asigură performanța maximă. Structura caroseriei se bazează pe o structură foarte rigidă realizată dintr-un material hybrid, compus din oțel, aluminiu și fibră de carbon. Această combinație inteligentă de materiale îmbină în mod armonios diferite cerințe: masa scăzută, rigiditatea structurală maximă, siguranță ridicată în caz de impact și calitatea caroseriei pe termen lung.

Dinamica și proporțiile specifice AMG GT

Ca membru al familiei AMG GT, noul AMG GT 4-Door Coupé urmează filozofia de design Sensual Purity. Acesta preia dimensiunile surprinzătoare, suprafețele convexe și caroseria robustă ale variantei cu două uși și le dezvoltă sub forma caracteristică a versiunii cu patru uși. Silueta fluidă cu spatele coborât în stil fastback subliniază caracterul sportiv.

Interconectarea fină a elementelor active

Un aport important la dinamica ridicată a condusului și a controlului sigur al noului AMG GT 4-Door Coupé îl are aerodinamica activă, adaptată cerințelor speciale ale Coupé-ului în patru uși, în urma simulărilor ample în tunelul aerodinamic și pe carosabil.

Design interior

Interiorul AMG GT 4-Door Coupé uimește datorită caracterului sportiv și impresiei de spațiu. Se prezintă ca o simbioză între performanță și exclusivitate, integrând remarcabilul AMG Drive Unit, în dispunere de V8 stilizat, şi conceptul de operare ultra-modern și inovator în atmosfera specifică a unui Gran Turismo. În funcție de echipament, doi sau trei pasageri pot sta confortabil pe bancheta din spate a Coupé-ului în patru uși.

Noul Mercedes AMG GT 63 S 4MATIC+Edition 1: mai multă perspicacitate

 

Pentru a marca lansarea noului AMG GT 4-Door Coupé, la finalul toamnei acestui an, Mercedes-AMG va oferi un model Edition 1, disponibil pentru o perioadă limitată de 12 luni. Prin evidențierea caracteristicilor sportive ale exteriorului și consolidarea calității superioare a finisajelor de la interior, acest model oferă și mai multă exclusivitate și un farmec aparte. Roțile forjate AMG de 21-inch şi finisajele în culorile gri mango, alb diamant sau gri metallic atrag toate privirile.

Tag-uri Institutii: