16 ianuarie 2022

Noul ministru de externe al Germaniei va efectua primele vizite  în Franța, Belgia și Polonia

Ministru externe Geman
Distribuie pe rețelele tale sociale:
Annalena Baerbock,-ministrul de externe al Germaniei
Noul ministru de externe al Germaniei va efectua primele vizite  în Franța, Belgia și Polonia
Annalena Berbock va purta discuții la Paris cu omologul său francez, Jean-Yves Le Drian, pe 9 decembrieȘefa diplomației germane, Annalena Berbock va face prima sa vizită în străinătate în calitate de ministru german de externe la Paris. Acest lucru a fost raportat marți de Funke-Mediengruppe cu referire la propriile surse  .

Potrivit sursei, Berbock va purta discuții la Paris cu omologul său francez, Jean-Yves Le Drian, pe 9 decembrie seara. În aceeași zi, va pleca la Bruxelles, iar de acolo – la Varșovia. Anterior, Berbock a evidențiat revitalizarea „Triunghiului Weimar” – o instituție politică trilaterală a Germaniei, Franței și Poloniei printre prioritățile sale în calitate de șef al Ministerului de Externe german.

Anterior, viitorul cancelar al Germaniei, Olaf Scholz, a anunțat că va face și prima călătorie în străinătate în noul său post la Paris. În opinia sa, „prietenia dintre Germania și Franța este baza unei cooperări de succes în cadrul întregii Uniuni Europene”.

Membrii noului Cabinet de Miniștri al Germaniei sunt așteptați să fie aprobați miercuri, 8 decembrie. Guvernul RFG va fi format din trei partide – social-democrații, verzii și liberalii

foto caleaeuropeana.ro
Ciprian POP