27 octombrie 2021

Noul premier al Japoniei spune că este gata să se întâlnească personal cu Kim Jong Un

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Noul prim ministru japonez, Fumio Kishida, este gata să țină o întâlnire personală cu liderul RPDC, Kim Jong Un, pentru a rezolva problema cetățenilor japonezi răpiți de Coreea de Nord in anii ’80 si ’90. El a declarat acest lucru luni, într-o conferință de presă susținută la Tokyo.

„Problema cetățenilor răpiți este foarte importantă pentru noi. Cerem întoarcerea timpurie a tuturor cetățenilor răpiți. Sunt gata să mă întâlnesc personal cu Kim Jong Un fără condiții prealabile”, a spus el.

Tokyo continuă să solicite Phenianului să rezolve problema cetățenilor japonezi răpiți de serviciile speciale din R.P.D.C. Această problemă este un obstacol în relațiile dintre cele două țări, care nu mențin legături diplomatice oficiale. În 2002, Phenianul a recunoscut. pentru prima dată. că doar 13 cetățeni japonezi au fost răpiți și au permis ca cinci dintre ei să se întoarcă în patria lor. Restul au fost declarați morți, iar rămășițele au fost trimise rudelor lor, a căror autenticitate nu a putut fi confirmată.

Ambele camere ale parlamentului japonez l-au ales, luni, cu majoritate de voturi, pe Fumio Kishida, noul prim-ministru al Japoniei. Pe 29 septembrie, a preluat funcția de președinte al Partidului Liberal Democrat, aflat la guvernare. Alegerea unui nou lider a avut loc în legătură cu expirarea mandatului lui Yoshihide Sugi, care a fost numit în acest post anul trecut din cauza demisiei bruște a lui Shinzo Abe.
Autor Ciprian Pop