31 ianuarie 2023

Noul preşedinte al GPS UVT a fost desemnat în cadrul reuniunii de final de an a „Grupului Partenerilor Strategici – GPS UVT”

Distribuie pe rețelele tale sociale:

La Universitatea de Vest din Timişoara s-a desfăşurat reuniunea „Grupului Partenerilor Strategici – GPS UVT”, pentru o nouă sesiune de lucru, la final de an. Această structură consultativă independentă a UVT îşi adaptează şi îşi promovează rolul public, ca formator în educaţie şi ca centru de gândire strategică în comunitate.

Agenda dezbaterilor a cuprins atât un bilanţ al proiectelor din acest an, cât şi selectarea propunerilor pentru agenda specifică a viitorului an. De asemenea, GPS UVT şi-a desemnat un nou preşedinte cu mandat anual, prin votul membrilor fiind desemnat domnul Adrian Bădescu – CEO Clinicile Medici’s.

În privinţa agendei specifice pentru 2023, structura consultativă GPS UVT a adoptat o succesiune de priorităţi şi proiecte, cele mai importante fiind:

Conferinţa „Smart – Diaspora 2023” – Diaspora în învăţământ superior, ştiinţa, inovare şi antreprenoriat. Diaspora şi prietenii ei.

2023 – La UVT, Cultura este capitală ! – Un program amplu de evenimente şi conferinţe din sfera culturală, create şi promovate de comunitatea academică a UVT.

Acoperirea ariei de responsabilitate legată de organizarea evenimentelor din cadrul „Staţiei Reflecţii”, aparţinând cadrului programului cultural TM2023: dialoguri, dezbateri, conferinţe, artist talks, ateliere, expoziţii, spectacole de muzică clasică şi teatru.

Proiecte specifice sferei educaţionale şi de cercetare, dar şi dezvoltarea platformei integrate de stagii de practică/ internship/ oferte de locuri de muncă (cariere. E-uvt.ro), pentru a agrega liniile de comunicare destinate studenţilor, în care sunt facilitate legăturile dintre studenţi, tutori şi angajatori.

În cadrul evenimentului, rectorul UVT, prof. Univ. Dr. Marilen Gabriel Pârtea a subliniat: „Grupul Partenerilor Strategici – GPS UVT îşi realizează misiunea de a aduce comunitatea locală în prim-planul preocupărilor sale academice şi îşi accelerează concretizarea de proiecte mai bine aliniate cu nevoile spaţiului public timişorean. Vom avansa, în 2023, mai multe proiecte destinate calendarului TM2023, dar şi educaţiei practice, o serie de preocupări în care se vor concentra cele mai bune idei şi măsuri dedicate calităţii vieţii în Timişoara. Va urma o integrare mai bună între interesele şi resursele din UVT, alături de administraţia publică locală şi de stakeholderii din comunitate, având ca obiectiv generic dezvoltarea oraşului şi regiunii de vest.”

Horea Băcanu
Universitatea de Vest din Timişoara

Sursa foto Universitatea de Vest din Timişoara