Publicat: 13 Septembrie, 2019 - 13:54
Share

Eduard Novak revine în elita ciclismului mondial! Președintele federației române de ciclism și medaliat cu aur la Jocurile Paralimpice de la Londra, Novak a câștigat medalia de bronz la Campionatele Mondiale de Paraciclism pe șosea de la Emmen (Olanda). El a încheiat cursa de 31,2 km în 41 min și 38 sec. 
“După șase ani, mă aflu iar pe podiumul Campionatelor Mondiale, pentru mine este un vis. Am crezut și m-am antrenat foarte mult în acest an pentru acest rezultat. Această medalie mi-a adus înapoi încrederea pentru Jocurile Olimpice și îmi voi dedica tot acest timp ca să obțin încă o medalie la Jocurile Paralimpice de la Tokyo. Ar fi un vis și ceva de neuitat” – Eduard Novak, președinte FR Ciclism.
În vârstă de 43 de ani, Eduard Novak are un palmares impresionant. În 2012, la Jocurile Paralimpice de la Londra, a cucerit medalia de aur în proba de urmărire pe pistă, dar și medalia de argint în proba de contratimp pe șosea. La ediția din 2008 a Jocurilor Paralimpice, la Beijing, Novak a câștigat medalia de argint în proba de contratimp pe șosea.
 
 

Tag-uri Nume: