Publicat: 7 Aprilie, 2020 - 20:03
Share

Ridicarea restricțiilor coronavirusului este ziua pe care întreaga lume așteaptă cu nerăbdare. China vrea ca această zi să fie acum.

Luni, 6 aprilie 2020, 39 de noi cazuri au fost raportate în China imediat după ridicarea blocajului . Epidemiologul din Hong Kong, Yuen Kwok-yung, a declarat ieri pentru mass-media că China pare să-și relaxeze restricțiile împotriva coronavirusului COVID-19 prea curând, fără să se întărească în mod corespunzător pentru o posibilă a treia undă a virusului.

Alte țări rămân blocate pe fondul pandemiei coronavirusului, în timp ce China și-a ridicat restricțiile după mai multe săptămâni, în interior. Acum oamenii se îndreaptă către mii de site-uri turistice.

Acesta a fost un weekend de vacanță în China, iar site-urile turistice au fost luate cu asalt în ciuda avertismentelor oficialilor din domeniul sănătății potrivit cărora bătălia împotriva COVID-19 nu s-a încheiat încă, după cum raportează CNN.

Fotografiile din parcul montan Huangshan au fost difuzate pe site-ul de socializare Weibo din China, Weibo, prezentând mii de oameni înghesuiți împreună pentru a iintra la Festivalul Qingming al țării, cunoscut și sub numele de Tomb-Sweeping Day, după ridicarea blocajului.

La 7:48 am, oficialii au declarat parcul la capacitate maximă, potrivit presei de stat, Global Times. Parcul permite nu mai mult de 20.000 de oameni pe zi.

Publicația raportează că provincia Anhui a lansat o promoție turistică de două săptămâni, permițând vizitarea gratuită a tuturor celor 31 de locuri pitorești în perioada 1 - 14 aprilie.

Celebrul litoral Bund din Shanghai a fost, de asemenea, copleșit de vizitatori, a informat CNN, după câteva săptămâni în care a fosti practic gol, datorită procedurilor de blocare a țării.

"China nu este aproape de final, dar a intrat într-o nouă etapă", a declarat joi pentru Health Times, Zeng Guang, epidemiolog șef al Centrului chinez pentru controlul și prevenirea bolilor, potrivit CNN.

„Odată cu epidemia globală care a făcut ravagii, China nu a ajuns la final”, a spus el.

Comisia Națională de Sănătate a declarat duminică într-o declarație că 25 din ultimele cazuri au implicat persoane care au intrat din străinătate, comparativ cu 18 astfel de cazuri cu o zi mai devreme. (eTN)

Tag-uri Nume: 

Tag-uri Geo: