Publicat: 15 Octombrie, 2015 - 13:40
Share

Misiunea de asigurare a ordinii și securității publice pe timpul pelerinajului la Moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva se desfășoară fără probleme deosebite.

Efective din cadrul Ministerului Afacerilor Interne asigură, în continuare, măsurile specifice de ordine și siguranță publică în municipiul Iași, cu ocazia desfășurării pelerinajului la Moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva.

Până în acest moment nu au fost înregistrate situații sau evenimente deosebite. Vor continua activitățile specifice pe linie de prevenire a faptelor antisociale, fiind în derulare și o campanie de prevenire a furturilor din buzunare.

Au fost constatate trei fapte cu caracter contravențional, sancționate cu amendă:

un bărbat de 38 de ani din municipiul Iași a fost sancționat cu amendă de 300 de lei pentru tulburarea ordinii publice;

un tânăr de 19 ani din municipiul Piatra Neamț a fost sancționat cu amendă de 100 lei pentru cerșetorie;

un bărbat de 42 de ani din municipiul Iași a fost sancționat cu amendă de 500 de lei pentru comportament recalcitrant și tulburarea ordinii publice.

De la începutul pelerinajului (vineri, 9 oct.2015, ora 20,00) și până în prezent s-a intervenit în peste 600 de situații pentru acordarea primului ajutor unor persoane cu probleme medicale (oboseală, stări de leșin, dureri abdominale). 25 de persoane au fost transportate la spital.

Pentru desfășurarea în condiții de siguranță a evenimentului religios Gruparea de Jandarmi Mobilă Bacău recomandă tuturor pelerinilor să respecte măsurile de ordine stabilite de organizatori, să solicite intervenția jandarmilor sau polițiștilor din dispozitiv în cazul în care sunt martorii săvârșirii unor fapte de natură antisocială, să acorde o atenție deosebită copiilor, bunurilor și obiectelor personale, autoturismelor, să nu se implice în incidente care ar putea duce la tulburarea ordinii și liniștii publice.

Ieri, 14 octombrie 2015, structurile Ministerului Afacerilor Interne au asigurat măsurile specifice de ordine și siguranță publică pe timpul desfășurării Sfintei Liturghii, pe bulevardul Ștefan cel Mare, în fața Mitropoliei Moldovei și Bucovinei. Evenimentul religios s-a încheiat în jurul orei 13.00 fără probleme deosebite.

locotenent-colonel Marius Țăranu, purtător de cuvânt al Grupării de Jandarmi Mobile Bacău

Compartiment informare și relații publice

Gruparea de Jandarmi Mobilă Bacău

Comunicat de presă - Gruparea de Jandarmi Mobilă Bacău