25 iunie 2022

„Nucleara” penibilă

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Campania spălatului pe mîini nu i-a reușit. O fi crezut că două mersuri cu bicicleta prin fața camerelor de luat vederi mută populația pe două roți, iar trei îndemnuri o direcționează pe drumul spre chiuvetă. Părea dominat de convingerea că are meritul de a fi schimbat legatul șireturilor la sibieni, că poate juca și rolul de calmant și de somnifer cînd s-a oferit să afirme că spaima de Covid 19 nu depășește o simplă gripă. S-a băgat ca un turmentat într-un perete de beton și a sărit din el ca o minge, s-a lovit mereu cînd de umbre, cînd de pragul de sus și s-a trezit că rupe picioarele logicii cînd vrea să demonstreze lucuri simple. În plină izbucnire a valului patru s-a înghesuit să facă manevre politice în văzul tuturor, proptind o nulitate obraznică în fruntea PNL. S-a dus cu botul în vînt să se roage la biserica sa în fața preoților obligați să poarte măști. Gîndire de SPP și marketing de Cotroceni! El și Ea ca două păpuși în fața Celui de sus, iar preoții și enoriașii, mascați ca la spital. Nu care cumva să dea virusul la turnul bisericii, lui Dumnezeu sau unui cal bălan însoțit de o admiratoare! El, cel care se umplea de sîngele ridicolului încercînd să citească în căldura verii drept o victorie eroică a campaniei sale anti-Covid, s-a gîndit că a pus umărul său strîmb la învingerea pandemiei.

Sunt convins că se pregătea să anunțe că și răsăritul Soarelui are la bază tot meritele sale de primar arogant și de profesor suplinitor hărăzit cu un tron pentru eternitate.

Știți cînd l-a cuprins frica? Atunci cînd și-a dat seama că toate iluziile sale sunt pe făraș ca un gunoi politic măturat dintr-o magazie abandonată.  Abia în clipa aceea s-a speriat cu adevărat și a cerut să i se mai scrie un discurs care să meargă pînă în inima poporului. O nucleară (cum zic fanfaronii televiziunilor!) către popor. l-au scris, a repetat ca un actor fără talent și fără memorie și a așteptat să audă ”motor”. Adică să citească dintr-o suflare. Și nu uitați să dați din mîini și să arătați cu degetul către țară și către popor!

(VIDEO) Aroganţa lui Iohannis înainte de valul 4

Și a făcut-o!

”18.863. Nu este un simplu număr, sunt 18863 de inimi de români care de astăzi bat cu teama de necunoscut. Fiecare dintre ei cu familii și oameni dragi care poate au luat și ei boala.574. Nu este un simplu număr, sunt 574 de inimi de români care au încetat să mai bată fiindcă au pierdut lupta cu acest virus ucigaș. Oameni care visau, își făceau planuri de viitor, lasă acum în urmă lacrimi și disperarea celor care le plâng moartea. Oameni care îi pierd pe cei care îi iubesc fără să mai apuce să își ia rămas bun, care îngroapă acum alături de cei dragi și o parte din sufletul lor.1805. Nu este un simplu număr. Sunt oameni care luptă pentru fiecare gură de aer. Toate acestea sunt doar raportările zilei de astăzi. În realitate, sunt milioane de români afectați, cu viețile schimbate, de multe ori ireversibil din cauza acestei pandemii. Spitale arhipline, secții de ATI care nu mai fac față, medici epuizați. Acest coșmar ne arată din păcate că din păcate valul 4 este mult mai pesimist. Campania de vaccinare s-a mișcat mult prea lent. Pregătirile au fost deficitare.Acum ceea ce mai contează este să reușim să depășim această cumpănă. Cifrele confirmă că nu s-a făcut ceea ce a trebuit până acum.

Am decis să convoc mâine o ședință cu toți responsabilii pentru instituirea unor măsuri mai restrictive, singurele care mai pot diminua răspândirea infectărilor.Orice alte teme trec în plan secund, nimic nu este mai presus de viață.Medicii din spitalele noastre duc o luptă epuizantă pentru viață. Am solicitat ajutor extern și suntem recunoscători tuturor statelor care ne vin în sprijin. Vaccinarea este singura soluție care vedem că funcționează în toate statele în care pandemia a fost redusă.Vaccinurile anti-COVID sunt sigure și eficiente la fel cum și formele severe și decesele sunt reale și dramatice.Conspirațiile și teoriile fake news fac extrem de mult rău celor încurajați să refuze tocmai soluția care le-ar salva viața.

Sunt necesare măsuri urgente care să stopeze transmisia comunitară intensă, fie că vorbim de certificatul verde, fie alte măsuri care să reducă mobilitatea și interacțiunea umană, nu trebuie să mai pierdem nicio clipă în a le asuma și aplica, indiferent cât de nepopulare ar părea.

Dragi români, știu că este foarte greu, dar nu vă pierdeți speranța. Am fost solidari, am trecut cu bine peste cele mai cumplite încercări. O putem face și acum. Vaccinați-vă, purtați mască, evitați aglomerațiile, păstrați distanța socială cât mai mult timp posibil. Suntem în al 12-lea cea. Să ne protejăm și să salvăm viețile celor apropiați.

Vă mulțumesc și vă doresc multă sănătate tuturor”.

Și a făcut-o! Știți ce i-au răspuns „dragi români”? Reproduc câteva din postările de pe contul de facebook al președintelui. Dacă vreți să rîdeți sau să realizați cît de puternică este nucleara penibilului declanșat de președinte, mergeți pe contul său or parcurgeți selecția făcută de Cotidianul în articolul ”Ce spun românii despre „trezirea” președintelui Iohannis”

Iată cîteva mesaje care îl pot însoți într-o carte de istorie!

Elia Ioniță

Mâine???? Pentru 600+, mâinele nu mai există.

Acum trebuia. Cât vorbeați la microfon, ei trebuiau să se adune deja în biroul dumneavoastră!!! Sunteți șef de stat!

Codrea Bogdan

Te faci vinovat de moartea multor oameni… Tu si multi dintre cei care au participat la congresul PNL…

Ștefan Țuțuianu

Sunteți de un cinism incredibil, uimitor și frapant, de o rușine colosală și o nesimțire fantastică, ați girat un guvern de genocid. Lipsit de sentimente, compasiune, empatie, decență și respect. În loc să ne fluturați mizeria de „România Educată”, ar trebui să schimbați numele în noul dumneavoastră program: „România pas cu pas la Cimitir”. Chutzpah, Herr Präsident.

Radu Lepadatu

De câteva luni, milioane de inimi bat cu furie privindu-vă lipsa de reacție și deciziile aiuritoare 

Radu Tiberiu Grad

Domnule președinte, ați ajuns din șeful statului un cioclu îmbrăcat într-un costum scump care vine și spune din când în când NIMIC.

Pascal John

Cam târziu; iar in alte privințe, târziu cu câțiva ani! Mare dezamagire!

Alexandra Pop

Demisia Cîțu și #echipacastigatoare! Un GENOCID pentru care trebuie să răspundă cu închisoarea! Demisia, Iohannis ! Ești răspunzător de tot haosul ăsta! Nu iei decizii nici in ultima clipă. RUȘINE!

Primăria Munikipiului Bacău

Da pana acum ce ai păzit mutule? Asta vara ce ai făcut? E FOARTE TÂRZIU!!

Alin Pintilie

Mereu e mâine, altă dată sau mai târziu. Niciodată acum sau la timp. Fiecare zi pierdută înseamnă niște sute de români morți. Cam ăsta ar fi rezumatul mandatului tău de președinte. Sper ca parlamentul și apoi românii să facă un pustiu de bine și să ți-l scurteze.

Popescu Anca

Ai preferat sa scuipi pe obazul romanilor si sa platesti polite politice!daca e urgent atunci e urgent acum ,nu maine!!!! Rusine!!!!

Horia Nistor

Te-ai trezit?

Klaus Iohannis – 24.06.2021:

Campania a fost un succes, practic am oprit pandemia. Faptul că avem așa puține cazuri – nu mai avem un interes foarte mare pentru vaccinare”, a spus președintele Klaus Iohannis când a fost întrebat de ziariști despre încetinirea campaniei de vaccinare.”

Peter Usatiuc

Ședința? Trebuie sa incepeti cu „Am greșit. Cer scuze!” De ce? Că l-ați susținut pe Câțu, care a spart o coaliție din dorința de a ajunge primul pe epava peneleului, că ați ținut congres cu 5k oameni fizic, in pandemie, că sunteți nonstop absent, cu gândul la golf și ski…”Marele alb” vi se potrivește la fel de bine.

Elena Teodora Jigaila

Pai cine era preocupat sa iasă Citu șef de trib?!?! Cine stătea fără masca la conferințe de 5000 de oameni, sa dea exemplu?!?! Ipocrit!!!

Laurentiu Horubet

Cum? Nu declarati dvs acum cateva luni ca “Practic, am invins pandemia?”. Sunteti, dvs cu PNL, complet responsabili de toata tragedia asta.

Pacurariu Ionut

Ești singurul responsabil pentru situația de față. Nu mai incerca să atunci pisica in curtea altora. E rodul guvernului tău,nesimțitule!

Ana Ranete

V-a priit la plajă în plină criză politică și medicală, dle Presedinte?

Raluca Mihaela Bercea

Domnule președinte, știți cum arata un izolator covid în UPU? Cum stau viii cu oxigen cu morții pe lângă ei, cum personalul este epuizat și neputincios, cum nu zaresti decât răzleț câte un pacient vaccinat, cum locurile in spitale s-au sfârșit de mult în aceste condiții? Astăzi am coborât, ca în fiecare zi, in upu si nu am mai avut cum ajuta pe nimeni, 91 de pacienți pe băncuțe, paturi, peste tot ale căror gemete de suferință nu pot fi uitate ușor de noi, cei care lucram cu pacienții cu Covid din martie 2020. Nu îmi suna în minte decât mesajul d-voastră și al fostului prim ministru din vara în care ne anunțați cum pandemia a fost învinsă, în timp de alte tari din Europa se lupta cu noul val…si ce urmează, adică noul val, este ceva mult mai înfricoșător privind către noua tulpina din Anglia. Sunt convinsa ca specialiștii pe care ii consultați va vor informa. Un medic.

Olga Mariana Balaes

Stop , vaccinare obligatorie și certificat verde ! Unde sunt tratamentele cu antivirale ?

Gabriel Vasilică

D-le Presedinte, sunteti la fel de vinovat prin inactiune cum e si Madam Șoșoacă prin actiunile sale!

Mitran Constantin

Ai îndoliat România, tu cu guvernul tau!

Alexandru Militaru

Parca campania era un succes si trebuia sa mergem sa jucam golf. Eu ce fac cu crosele astea acum?

Georgiana Gia

Alooooo!!! Anul trecut te laudai în gura mare la TV ca am învins pandemia!

Gabriel Ratiu

Domnule presedinte, sa inteleg ca maine prognoza arata ca ploua si nu puteti merge la golf? De ce nu ii convocati prin aprilie 2024?

Robert Silberleitner

Te-ai trezit? De ce maine? Mai poate astepta? Pentru alte bazaconii se pot convoca sedinte si noaptea….. Mi-e rusine ca porti nume de Neamt….

Valeriu Macarov

Inca un președinte care o sa ramana in istorie ca un esec total, practic după 89′ nu am avut nici un președinte patriot, doar marionete!

Emily Radu

Îmi vine să plâng cu câtă emoție ați scris aceste rânduri, 20 de milioane de români vă roagă să vă dați #DEMISIA, sunteți un incompetent, nu căutați vinovați, corupților !!!

Silviu Inceu

Totul din cauza guvernului PSD! Ahh, scuze PNL, de fapt exista vreo diferenta??

Klaus Fuss

Acum o săptămână, era fara mască la biserică

Mereutanu Clara

Degeaba, ati pierdut increderea romanilor…

Adrian Trandafir

un presedinte esuat!

Cazacu Daniel

Te-am votat, dar ești un nesimțit!

Klaus, ai băgat România în cea mai neagra criza din ultima suta de ani!

Cosmin Furdui

Se știa și se vorbea de un val 4 încă de atunci de când mulți credeau că pandemia a fost învinsă ( ați declarat chiar dvs asta in mod contradictoriu : ba că a fost învinsă ,ba că este într-o pauză și va reveni ) Întrebarea mare și tare : De ce nu s-a mers pe – paza bună trece primejdia rea ?? De ce nu s-a mers (și) pe medicamentație ? De ce nu s-a testat in masă ? De ce nu s-au mai respectat măsurile de evitare a supraaglomerării la mega concerte cu 70,80 de mii de persoane strânse la un loc ,pe plaje cu sute de mii de oameni samd …în condițiile în care se știa de un val 4 ?!?

Lacry Lacry

Domnule ..daca erai OM aprovizionai din timp spitalele cu medicamentele care trateaza virusul si evitam situatia in care se afla Romania acum!

Cristian Parmac

Sincer…Băsescu trebuia sa fie președinte pe pandemia asta! Se vaccinau si vacile!

Daniel Costin Nistor

Un sincer și lung HUOOOOOOOOO! Abia acum ai decis ? Abia acum a ajuns la Cotroceni mirosul lumânărilor aprinse pentru cei morți? RUȘINE!

Sesil Mol

Leneș președinte avem!

Farte Rodica

Câtă ipocrizie! In august erați atât de relaxați cu toții că nu vă păsa să aduceți în țară medicamente. Ați mizat doar pe vaccin. Toți incapabilii pt.care ați girat așteptau miracole doar de la vaccin. Măcar în ultimul ceas faceți demersuri pentru dotarea spitalelor și farmaciilor cu medicamente! Medicii nu sunt Dumnezeu când îi lăsați cu mâna goală. Să facă terapii cu bioenergie?

Alex Rareş

Te-ai lăsat pe mâna lui superman și te-ai înmormântat politic.

Îți meriți soarta. De la cel mai promițător președinte ai ajuns mai eșuat decat Iliescu.(sub conducerea ta ai omorât mai mulți oameni decât o omorât Iliescu la revoluție)