Publicat: 10 Iulie, 2012 - 18:00

Ediţia a XV-a a Galei Tânărului Actor HOP va avea loc la Mangalia, la Casa de Cultură în perioada 29 August – 1 Septembrie 2012.

Gala Tânărului Actor HOP este eveniment de tradiţie, cu o imagine consolidată, care face parte dintr-un demers de lungă durată al UNITER – sprijinirea şi promovarea tinerilor creatori în domeniul teatrului.

În acest an, avem un număr record de tineri înscrişi în concurs! 58 actori la secţiunea Individual şi 26 grupuri (91 actori). Acest fapt dovedeşte interesul mărit al tinerilor artişti pentru programul derulat de UNITER, o adevărată rampă de lansare pe scena teatrului românesc, o modalitate viabilă de a ajunge să fie cunoscuţi şi de a intra în contact cu profesionişti din lumea teatrului care îi pot ajuta ulterior în cariera lor sau implica în diferite proiecte teatrale şi cinematografice.

Preselecţia pentru Gala HOP începe mâine, 11 iulie şi se va desfăşura pe parcursul a trei zile, 11, 12 şi 13 iulie la Sala Studio a Teatrului „Ion Creangă” (secţiunea Individual) şi la Sala „Horia Lovinescu” a Teatrului „Nottara” (secţiunea Grup). Avem alături de noi, ca în fiecare an, un juriu de specialişti format din directori de teatru şi profesionişti din lumea teatrală (Silviu Jicman, Mihai Dinvale şi Marius Zarafescu la Individual şi George Ivaşcu, George Mihăiţă şi Mihai Mălaimare la Grup).