7 iulie 2022

Numărul autorizaţiilor de construire eliberate pentru clădiri rezidenţiale a scăzut

Construction site of an office building in Berlin. The new structure will be built in modular timber construction. MODULAR WOODEN HOUSES made out of renewable resources.

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Numărul autorizaţiilor de construire eliberate pentru clădiri rezidenţiale a scăzut cu 0,3% în ianuarie 2022, comparativ cu aceeaşi lună din anul anterior, anunţă datele Institutului Naţional de Statistică (INS), publicate marţi.

Astfel, în luna ianuarie 2022, s-au eliberat 2.550 de autorizaţii de construire pentru clădiri rezidenţiale (-0,3%), cu o suprafaţă utilă totală de 602.291 mp (-8,4%). Din totalul autorizaţiilor de construire pentru clădiri rezidenţiale 66,7% sunt pentru zona rurală.

În ianuarie 2022 se observă o scădere a suprafeţei utile pentru autorizaţiile de construire eliberate pentru clădirile nerezidenţiale (-13,4%).

A mai scăzut şi numărului de autorizaţii de construire eliberate pentru clădiri rezidenţiale (-8 autorizaţii), comparativ cu luna corespunzătoare din anul precedent.

În profil teritorial, această scădere este aferentă următoarelor regiuni de dezvoltare: Sud-Muntenia (-61 autorizaţii), Bucureşti-Ilfov (-53), Vest (-29) şi Sud-Est (-13). Creşteri s-au înregistrat în următoarele regiuni de dezvoltare: Nord-Vest (+87 autorizaţii), Sud-Vest Oltenia (+26), Nord-Est (+24) şi Centru (+11).

Susa foto: Pixabay