Publicat: 14 Noiembrie, 2017 - 09:11

Autoritatea Electorală Permanentă informează că numărul total de cetățeni cu drept de vot înscriși în Registrul electoral la data de 13 noiembrie 2017 este de 18.904.882.

Precizăm că actualizarea numărului de alegători se realizează ca urmare a operațiunilor curente efectuate de primari în Registrul electoral aferent unităților administrativ-teritoriale conduse de aceștia și a importului de date de la Direcția Generală de Pașapoarte.

Menționăm că, din totalul de alegători români care figurează în Registrul electoral, un număr de 18.271.129 au domiciliul sau reședința în țară, iar 633.753 au domiciliul în străinătate și sunt posesori de pașaport CRDS.

Potrivit Legii nr. 208/2015 privind alegerea Senatului și a Camerei Deputaților, precum și pentru organizarea și funcționarea Autorității Electorale Permanente, cu modificările și completările ulterioare, Registrul electoral este un sistem informatic național de înregistrare și actualizare a datelor de identificare a cetățenilor români cu drept de vot și a informațiilor privind arondarea acestora la secțiile de votare.

Registrul electoral este structurat pe județe, municipii, orașe, comune, pentru cetățenii români cu domiciliul sau reședința în țară.

Persoanele autorizate să efectueze operațiuni în Registrul electoral cuprinzând cetățenii români cu domiciliul sau reședința în țară sunt primarii sau persoanele desemnate de către primari, prin dispoziție, conform legii.