1 iulie 2022

„Nunta lui Figaro” şi „Albă ca zăpada şi cei şapte pitici”, săptămâna aceasta pe scena Operei Naţionale Bucureşti

Distribuie pe rețelele tale sociale:

În această săptămână, în Sala Mare de spectacole a Operei Naţionale Bucureşti, vă întâmpinăm cu două titluri din repertoriul actual: spectacolul de operă „Nunta lui Figaro” de W.A. Mozart şi baletul pentru copii „Albă ca zăpada şi cei şapte pitici” de Cornel Trăilescu; sunt propunerile noastre pentru patru seri printre armonii, voci şi coregrafii de poveste.

Joi, 20 ianuarie, începând cu ora 18:30, vă aşteptăm la spectacolul cu opera „Nunta lui Figaro” de Wolfgang Amadeus Mozart. Opera „Nunta lui Figaro” a fost compusă în lunile martie şi aprilie ale anului 1786. Ideea unei opere inspirată de piesa lui Pierre Beaumarchais, care crease scandal în Franţa, a aparţinut atât compozitorului cât şi libretistului Lorenzo Da Ponte. Acesta a povestit într-o scrisoare adresată unui prieten: „Nu isprăvesc să scriu cuvintele şi Mozart le si concepe muzica”.

Duminică, 23 ianuarie, ora 11:00, vă invităm cu mic, cu mare la spectacolul de balet pentru copii „Albă ca zăpada şi cei şapte pitici” de Cornel Trăilescu. Una dintre cele mai cunoscute poveşti pentru copii, „Albă ca Zăpada şi cei şapte pitici” a fraţilor Grimm a fost publicată, într-o primă versiune, în 1812, iar apoi în 1854, în varianta finală. Oglinda fermecată, mărul otrăvit, sicriul din sticlă, personaje precum regina cea rea sau cei şapte pitici sunt detalii din poveste care au pătruns, de-a lungul timpului, în imaginarul colectiv, inspirând nenumărate producţii artistice aşa cum sunt, spre exemplu, spectacolul din 1912, de pe Broadway (unde piticii primesc, pentru prima dată, nume) şi filmul „Albă ca Zăpada şi cei şapte pitici”, din 1937, al lui Walt Disney, care, ca şi povestea originală, a stat la baza unui număr impresionant de creaţii artistice, printre care şi producţiile de balet.

Bilete pe http://tickets.operanb.ro/ şi de la Casa de Bilete a Operei Naţionale Bucureşti.

Şi pentru că ne dorim să rămânem sănătoşi, vă invităm să consultaţi regulamentul de participare la spectacole disponibil pe site-ul instituţiei în link-ul: https://operanb.ro/regulament-de-participare-la-spectacole/