Publicat: 6 August, 2020 - 13:13
Share
Greu de crezut că echipamentele vor ajunge la elevi în acxest an șșcolar

Ministrul Educatiei, Monica Anisie a declarat miercuri seara ca ministerul va achizitiona, pe langa cele 250.000 de tablete pentru scoala online, alte 74.000 de laptopuri pentru 1.100 de licee din proiectul ROSE si 200.000 de echipamente pentru invatamantul gimnazial, cu bani europeani.

"Exista un program aprobat deja de catre Guvernul Romaniei prin care vom achizitiona 250.000 de tablete cu conexiune la internet. Acestea sunt destinate copiilor din medii dezavantajate, care nu au niciun echipament acasa.

Data de 10 septembrie e data la care trebuie sa se faca livrarea in unitatile de invatamant, dar MEC deruleaza si alte programe prin care achizitionam diverse echipamente: un alt proiect este ROSE, prin care vom achizitiona 74.000 de laptopuri pentru 1.100 de licee. Este un proiect derulat cu Banca Mondiala", a declarat mininstrul Monica Anisie miercuri seara intr-un interviu acordat TVR.

Monica Anisie a subliniat ca Ministerul Educatiei si cel al Fondurilor Europene cauta o modalitate de achizitie a inca 200.000 de echipamente destintate exclusiv invatamantului gimnazial, in baza unui proiect care exista deja si care presupune interventie asupra invatamantului gimnazial.

Tag-uri Nume: 

Tag-uri Institutii: