17 septembrie 2021

O acțiune de protest împotriva introducerii permiselor sanitare a început la Roma

maifestatie Italia
Distribuie pe rețelele tale sociale:
Sute de oameni au venit în centrul Romei, opunându-se introducerii permiselor sanitare

O altă demonstrație împotriva introducerii permiselor sanitare pentru accesul la diferite instituții și evenimente majore are loc  în centrul Romei – mai multe mii de oameni s-au adunat pe Piazza del Popolo, care a devenit deja un loc tradițional pentru astfel de demonstrații.
Din 22 iulie – momentul anunțului introducerii permiselor sanitare – adversarii acestei măsuri au organizat deja cel puțin trei manifestații în centrul Capitalei italiene. Acest eveniment este organizat de mișcarea „3V”, care se opune vaccinării obligatorii.

Participanții acuză autoritățile de impunerea unei astfel de necesități, cerând libertatea de alegere și chiar persecuția autorilor ideii de permise sanitare. Adversarii vaccinărilor au apărut la miting, cu stele galbene cu șase colțuri cusute pe haine și afișe-colaje care îl înfățișează pe premierul italian, Mario Draghi, în uniformă nazistă. Participanții la demonstrație poartă bannere și afișe cu sloganurile „Ignoranța este cel mai periculos virus”, „Liber de ales în mod deliberat” și „Nu dictaturii”.

Un sondaj realizat de Ipsos a arătat că nu mai mult de un sfert dintre locuitorii Italiei s-au opus pașapoartelor sanitare.

Anterior, un val de proteste împotriva acestor acte a străbătut orașele italiene. Cele mai mari demonstrații au avut loc la Roma și Milano , unde s-au adunat  mii de oameni. Diverse acțiuni sunt organizate de forțe politice separate și organizații care nu sunt de acord cu acțiunile guvernului. Pentru duminică au fost anunțate demonstrații în 20 de orașe din Italia.

Săptămâna trecută, Consiliul de Miniștri al Italiei a aprobat un decret guvernamental, potrivit căruia, din 6 august, țara va introduce acte sanitare cu un cod QR pentru vizitarea barurilor și restaurantelor (la servirea meselor în camere închise), precum și a piscinelor , sălilor de sport, stadioanelor, instituțiilor culturale și o serie de evenimente publice.
Ciprian Pop