5 octombrie 2022

O alunecare de teren pune în pericol mai multe case

Distribuie pe rețelele tale sociale:

În această dimineaţă, la ora 06.40, angajaţii din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” al judeţului Vâlcea au reluat activitatea de monitorizare/evacuare din localitatea Roşiile, sat Cherăşti, după ce pe timpul nopţii, zona a fost lăsată sub supraveghere, în urma unei alunecări de teren, declanşată în urmă cu aproximativ 12 ore, care pune în pericol mai multe case.

Reamintim faptul că alunecarea de teren pune în pericol 4 gospodării ale populaţiei, dintre care 3 locuite şi 1 nelocuită. În cele 3 gospodării se aflau 4 persoane adulte, în vârstă (3 locatari şi 1 persoană care se afla în zonă). Imediat după declanşarea alunecării, conducerea localităţii, împreună cu membrii CLSU Roşiile au dispus evacuarea animalelor şi păsărilor precum şi mutarea temporară a locatarilor celor 3 gospodării la rude ale acestora.

La locul evenimentului, au acţionat până la lăsarea întunericului următoarele forţe şi mijloace: din partea ISU Vâlcea: Şase Autospeciale cu trei ofiţeri şi 23 subofiţeri; din partea IPJ Vâlcea: o Autospeciala şi trei agenţi de poliţie; din partea IJJ Vâlcea: două Autospeciale cu un ofiţer şi 14 subofiţeri; din partea CLSU Roşiile: două Autoturisme cu şase membrii CLSU şi 10 membri SVSU.

În acest moment, zona este sub supraveghere şi în funcţie de evoluţia alunecării şi a direcţiei de propagare se vor dispune şi alte măsuri.

Compartimentul de Informare şi Relaţii Publice