Publicat: 17 Septembrie, 2020 - 18:42
Share

Editura Spandugino anunță printr-un comunicat lansarea colecției de spiritualitate creștină „Interior intimo meo”, luni, 21 septembrie, de la ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu.

Miruna Tătaru-Cazaban, coordonatoarea colecției și lector la Universitatea din București, alături de invitații săi, Wilhelm Dancă, profesor și decan al Facultății de Teologie Catolică (Universitatea din București) și Alexandru Mihăilă, conferențiar la Facultatea de Teologie Ortodoxă (Universitatea din București), vor discuta despre primele trei cărți care deschid această colecție și propun reperele unui parcurs lăuntric către viața spirituală autentică.

Colecție de spiritualitate creștină, Interior intimo meo se adresează celor care simt nevoia de a se întoarce la ei înșiși pentru a se cunoaște cu adevărat. Cărțile care o alcătuiesc propun reperele unui parcurs lăuntric către viața spirituală autentică, o viață care se răsfrânge și iradiază în toate aspirațiile, creativitatea și fragilitățile noastre, o viață care face din prezența fiecăruia dintre noi o lumină venită dinspre Cel care, așa cum spunea Augustin în Confesiunile sale, este mai înlăuntrul nostru decât noi înșine.

 

Philippe Lefebvre - Afirmații intempestive ale Bibliei despre familie.

Dacă există o urgență în materie de familie, aceasta este să ne oprim: să ne oprim din a avea idei prefabricate, soluții, din a intenționa să întocmim proiecte sau regulamente. Scriptura ne ajută să ne dăm răgazul să înțelegem ceea ce spune Dumnezeu – și să nu îi atribuim ceea ce nu spune. Ea arată că trebuie să ținem cont de epoca și de societatea în care apare un text. Căci Scriptura începe prin a pune întrebări: ce este o familie? Ce înseamnă să fii un tată, o mamă, o fată, un băiat? Ea cercetează aceste realități, prezintă situații reale, la care ne cheamă să reflectăm. 

Denis Trinez -  Școala fragilității

Când ne confruntăm cu propria fragilitate, cu greu putem să o asumăm pe deplin. Încercăm cu disperare să o ascundem sau căutăm, în schimb, să adoptăm diferite forme de activism. Acestea sunt tot atâtea încercări mascate, adesea zadarnice, de a fugi de noi înșine. Or, Dumnezeu ne așteaptă așa cum suntem. El ne caută tocmai în miezul fragilității noastre. Cartea de față ne invită la împăcarea cu noi înșine, la întâlnirea profundă cu Dumnezeu, care se petrece tocmai la nivelul fragilității noastre. 

Adrien Candiard - Cât a mai rămas din noapte? Mic tratat despre speranță pentru uzul contemporanilor

„ Într-o lume care pare că și-a pierdut orice speranță, chiar și creștinii – acești „profesioniști ai speranței” – traversează timpuri grele, de criză profundă. Acum, mai mult decât oricând, este nevoie să reluăm lecția profetului Ieremia, privind disperarea în față, scrutând inima nopții. Vom descoperi astfel că adevărata speranță nu are de-a face cu optimismul, ci ne cere curajul de a renunța la iluzii și la falsele speranțe. De-a lungul acestei experiențe dureroase, doar cuvintele lui Dumnezeu – „Voi fi cu tine” – oferă temelia de nezdruncinat pe care putem să ne reclădim speranța. 

 

 

Tag-uri Institutii: