Publicat: 2 Februarie, 2013 - 17:13
Share
"Albă ca Zăpada și cei șapte pitici", Duminică, 03 februarie, ora 11.00 – Sala Mare

Copiii, părinţii și bunicii, dar şi toți aceia care vor să-şi amintească de magia basmelor copilăriei nu trebuie să lipsească duminică, 3 februarie, ora 11.00, de la spectacolul de balet "Albă ca zăpada și cei șapte pitici", de Cornel Trăilescu, o poveste clasică, plină de farmec.

Cu acest prilej, pentru prima oară în cariera sa, prim-balerina Oana Popescu-Babușka va da viaţă unuia dintre cele mai îndrăgite personaje de poveste, Albă ca Zăpada.

Absolventă a Liceului de Coregrafie Floria Capsali din Bucureşti, Oana Popescu- Babușka devine, în 2004, prim-balerină a Operei Naţionale Bucureşti. Repertoriul artistei conţine multe dintre rolurile clasice importante, printre care: Cenuşăreasa din baletul cu acelaşi titlu de Serghei Prokofiev (regia şi coregrafia: Mihai Babuşka); Aurora din Frumoasa din pădurea adormită şi Clara din Spărgătorul de nuci de P. I. Ceaikovski (regia şi coregrafia: Alexa Mezincescu); Giselle din baletul omonim de Adolphe Ch. Adam (coregrafia: Jean Coralli, Jules Perrot şi Marius Petipa, regia şi adaptarea coregrafică: Mihai Babuşka); Swanhilde din Coppelia de L. Delibes (coregrafia: Anton Romanovski, Oleg Danovski, regia: Oleg Danovski). De asemenea, a interpretat şi roluri în spectacole de dans neoclasic, printre care Vals fantezie de Mihail Glinka (coregrafia: George Balanchine). 


Albă ca zăpada şi cei 7 pitici  de Cornel Trăilescu
Duminică, 03 februarie, ora 11.00 - Sala Mare ONB
Libretul: Anghel Ionescu Arbore, după basmul fraţilor Grimm

Dirijor: Ciprian Teodoraşcu
Regia si coregrafia: Francisc Valkay
Scenografia: Adriana Urmuzescu

Distribuția:
Albă ca Zăpada - Oana Popescu-Babușka (debut)
Prinţul - Robert Enache
Regina - Adina Tudor
Regele - Antonel Oprescu
Vânătorul - Shohei Horiuchi (debut)
Prietenele - Liliana Nică, Magdalena Rădulescu
Alice Minoiu, Rin Okuno (debut)
Piticii - Megumi Koshi, Clarisa Cristea
Cristina Mitu, Georgiana Stroe, Andrei Dolcoş
Mircea Ioniţă, Cristian Preda