Publicat: 12 Mai, 2016 - 16:24

O echipa de liceeni din Bucuresti a prezentat in etapa nationala a competitiei Skills for the Future un sistem de monitorizare a functiilor cardiovasculare ale soferului, capabil sa identifice momentul cand soferul este in urgenta medicala si sa comunice cu autoturismul pentru a decelera si a activa semnalele luminoase in scopul prevenirii accidentelor rutiere.   

Aflata la a doua editie in Romania, competitia Skills for the Future a implicat in acest an peste 250 de elevi din 10 licee si a avut scopul de a imbunatati experienta liceenilor prin derularea unor activitati practice, care sa-i ajute sa dobandeasca abilitati antreprenoriale, sa exerseze lucrul in echipa si sa abordeze intr-un mod creativ si inedit oportunitatile din domeniul auto.  

13 echipe de liceeni au fost selectate a concura in etapa nationala a competitiei Skills for the Future, unde au venit cu propuneri diverse, cum ar fi: scaderea numarului de accidente rutiere provocate de soferii afectati de boli cardiovasculare, colectarea simpla si eficienta a deseurilor din interiorul autoturismului, sau un dispozitiv menit sa motiveze soferii sa incetineasca in momentul in care acestia au depasit viteza legala. 

Echipa Cardio Drive de la Colegiul Tehnic Mecanic "Grivita" din Bucuresti va reprezenta Romania la finala europeana Skills for the Future, ce va avea loc in 01-03 Iunie 2016, la Madrid. 

"Elevii au reusit sa lucreze in echipa, si-au asumat reponsabilitati, mergand pe principiul lucrului bine facut. Au invatat sa realizeze un exercitiu financiar si motivati de spiritul competitiv au trecut in scurt timp peste partea tehnica, folosind indrumarile primite de la voluntarii Hyundai Auto Romania si Junior Achievement Romania." A declarat profesorul coordonator, Florea Ileana Mariana. 

In perioada 2013-2015, Skills for the Future a implicat 10.700 de elevi din peste 286 de scoli si licee vocationale, precum si 290 de voluntari consultanti. Numarul participantilor a crescut de la 1.000 in 2012, la 5.400 in anul 2015. Hyundai Motor Europe, care sustine programul la nivel european, pune accent pe scolile vocationale pentru ca acestea califica elevii pentru locuri de munca, iar prin programul Skills for the Future urmareste sa aduca impreuna industria si educatia pentru a asigura ca scolile pregatesc eficient elevii pentru piata muncii.

Comunicat de presa: Junior Achievement Romania