Publicat: 7 Martie, 2018 - 13:09

Echipa VisionX, formată din patru studenţi de la Facultatea de Automatică şi Calculatoare a Universităţii Politehnica Timişoara (Ştefan Iarca, Bogdan Bercean, Cristian Avramescu, Andrei Tenescu), îndrumaţi de lect.dr.ing. Sebastian Fuicu, a câştigat locul I şi marele premiu al competiţiei Big Idea Challenge, ediţia 2018, organizată de Microsoft. Rezultatul este meritoriu şi prin prisma faptului că în concurs au fost înscrise sute de echipe din peste 40 de ţări.

În cadrul Big Idea Challenge competitorii şi-au "vândut" ideile, juriul le-a ales pe cele mai interesante şi le-a oferit premii în bani (3000 USD pentru primul loc, 2000 USD pentru al doilea şi 1000 pentru cel de-al treilea).

Proiectul VisionX este un sistem construit pentru a detecta automat anomaliile şi bolile din corpul uman, cu ajutorul radiografiilor, Azure Machine Learning şi Azure Functions. Proiectul va putea oferi informaţii relevante şi oamenilor din zone deficitare în personal specializat în analiza radiografiilor şi totodată este un sistem de ajutor pentru experţi.

Practic, sistemul creat de studenţii UPT analizează cu ajutorul inteligenţei artificiale radiografiile, le compară cu cele circa 200.000 aflate în baza de date, iar pe baza unui algoritm creat de echipa VisionX pune diagnosticul.

Echipa lucrează acum la punerea în practică a proiectului, cu care se va prezenta apoi la Imagine Cup Global Competition 2018, organizată tot de Microsoft, cu premii de 100.000 de dolari. Până în luna mai trebuie trimis proiectul pentru etapa naţională a competiţiei.
 

Tag-uri Nume: