3 iulie 2022

O fată din Palestina înmoaie inimi cu mesajul său viral, pe Tweeter, criticând atacurile israeliene din Gaza

Distribuie pe rețelele tale sociale:
Într-un videoclip care a devenit viral, Nadine Abdel-Taif, în vârstă de 10 ani, și-a exprimat disperarea față de atacurile forțelor israeliene asupra Gazri, unde ea locuiește.
Nadine Abdel-Taif visează să fie medic și să-i ajute pe cei dragi. În mijlocul atacurilor forțelor israeliene asupra Gazei, fata palestiniană de 10 ani și-a exprimat disperarea, iar videoclipul a devenit viral.
„Sunt doar o fată. Nici nu știu ce să fac ”, spune ea printre lacrimi, având în jurul ei dărâmăturile unei clădiri.
Videoclipul a fost lansat de organizația de știri Middle East Eye. În clip, Nadine, împreună cu alți copii, arată distrugerea lăsată de rachetele israeliene.
Uitati-vă la toate acestea. Nu pot face nimic. Ce se așteaptă să fac? Să repar? Am doar 10 ani. Nu mă mai pot descurca””, spune ea, în engleză.
„Vreau doar să fiu doctor, sau orice altceva, pentru a-mi ajuta semenii, dar nu pot. Sunt doar o fată”, repetă ea. Despre atac, ee adaugă: „M-am speriat, dar nu prea mult. Aș face tot ce trebuie pentru semenii mei, dar nu știu ce să fac. Am doar 10 ani”.
Apoi adaugă: „Când văd acest lucru, literalmente plâng în fiecare zi. Mă întreb ce am făcut pentru a merita cred ce ni se întâmplă ? Familia mea spune că ne urăsc [israelienii] Nu ne iubesc pentru că suntem musulmani. Nu este cinstit”.
Barry Malone, producătorul executiv al filmului AJ Stream al Al Jazeera, a încărcat videoclipul pe Twitter sâmbăta trecută și într-o singură zi a avut 5 milioane de vizionări.
Un profesor al lui Nadine, @GheedHissy, a identificat-o ca fiind una dintre elevele sale și a spus că, din fericire, fata și familia ei sunt în siguranță, deși este încă șocată și traumatizată. (Ciprian Pop)