Publicat: 18 Mai, 2017 - 00:00
Share
La doar 17 ani, deține deja un frumos palmares artistic, ca actriță și regizoare

 La ediția din acest an a Festivalului de film de la Cannes se înregistrează o prezență surprinzătoare: aceea a tinerei regizoare Irina Octavia Andronic, de numai 17 ani , cu pelicula artistică de scurt metraj „Not Guilty”, produsă la Tabăra de Film de Bogdan Alexe. Cei doi vor fi prezenți la cannes între 21 și 28 mai, participând la manifestările festivalului . Pelicula NOT GUILTY va fi prezentată pe 26 mai la Sala Palais G la ora 15,20.

Irina Octavia Andronic (17 ani ) este elevă la un colegiu de artă din Londra. De cîțiva ani, pasiunea sa pentru film s-a concretizat într-un CV artistic de invidiat. A deținut roluri principale în două dintre cele trei lung-metraje produse de Studioul Experimental TABĂRA DE FILM, în care a dat replica unor actori reputați, de talia Mayei Morgenstern. Preocuparea sa pentru regie a făcut să se alăture echipei de realizatori condusă de Bogdan Alexe, producătorul  ultimul film al studioului - „La limită” - distins  cu Marele Premiu la Festivalul Internațional PROPATRIA, care a avut loc în  toamna anului trecut  la Roma. La același eveniment, pelicula „NOT GUILTY”, un thriller regizat de Irina Octavia Andronic și produs de Bogdan Alexe, a fost prezentat în premieră absolută, fiind distins cu unul dintre cele patru Premii de Excelență ale festivalului. In distribuția filmului figurează nume de artiști consacrați: Marius Bodochi, Dan Tomescu, Bogdan Mihai Brumă, Nicolas Catianis Jr, Dan Profir, Ioana Vivisenco, Filip Popa, Ștefan Mihai, Alexandru Rusu.

Pelicula constutuie - conform prezentării autoarei - „o poveste crudă de răzbunare a unei femei cu un trecut tulburător, dispusă să meargă la soluții extreme pentru a provoca aceeași durere de care a avut parte. După drama dureroasă, ea a decis să nu mai lase oameni ca aceia să scape, și incepe o nouă etapă în viața ei alături de un partener la fel de periculos ca ea. Ei reușesc să rămână ascunși ani la rând,  învaluind în mister crimele pe care le săvârșesc, calculând și așteptând momentul perfect pentru a creea aparența unei crime perfecte”. 

(Link trailer https://www.youtube.com/watch?v=BFRGPtQ9weY)